Kent Haberleri

Bakan Bilgin müjdeyi verdi, nefesler tutuldu! 140 bin personel kadrolu oluyor!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, katıldığı bir televizyon programında EYT ve kadro konularında açıklamalarda bulundu. Bakan Bilgin, 140 bin personelin kadrolu olacağı müjdesini verdi. İşte detaylar... Bilgin, ara dönemde asgari ücrete yeni bir zam yapılıp yapılmayacağına ilişkin yaptığı açıklamada "Ben ara dönemde asgari ücrete zam yapılmasının gerekmeyeceğini düşünüyorum

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, gündeme ilişkin merak edilen soruları cevapladı. Bilgin, ara dönemde asgari ücrete yeni bir zam yapılıp yapılmayacağına ilişkin yaptığı açıklamada "Ben ara dönemde asgari ücrete zam yapılmasının gerekmeyeceğini düşünüyorum. Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da dediğin gibi beklenmedik olağandışı bir durum olursa.

Fakat bunun tam tersi yaşanıyor. Enflasyon düşüyor ve düşmeye devam edecek. Merkez Bankası'nın da açıkladığı tahminler enflasyonun düşmeye devam edeceği yönünde" dedi. Ayrıca, Bilgin 140 bin personelin kadroya alınmasına ilişkin bir düzenlemenin de yapılacağını söyledi.

İşte Bakan Bilgin’in açıklamasının detayları...

 

“YIL SONUNDA YÜZDE 20’LERDE BİR ENFLASYONLA KARŞILAŞACAĞIZ”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in açıklamaları şu şekilde:

“Ben asgari ücrete ara bir zam yapılmasının gerekmeyeceğini düşünüyorum. Cumhurbaşkanımızın da söylediği gibi. Beklenmedik olağanüstü bir durum olursa. Fakat bunun tam tersi yaşanıyor. Enflasyon düşüyor ve eldeki veriler ışığında düşmeye de devam edeceğini görünüyoruz. Merkez Bankası'nın da açıkladığı tahmin rakamları bu yönde ilerliyor. 2023 sonunda yüzde 30'un altında yüzde 20'lerde bir enflasyon ile karşılaşacağız. Enflasyonun yüzde 20'lere gerilediği bir durumda yaptığımız artış asgari ücretli çalışanların alım gücünün korunmasını sağlayacaktır.”

140 BİN PERSONELE KADRO YOLU

Bakan Bilgin, “Sözleşmeli personelin haklarında düzenleme yapacağız. Onları bu endişeden kurtaracağız. Kesinleşen bir takvim yok. Dosyamız kesinleşince açıklayacağız. Kamuda daha adaletli bir düzenleme beklentisi vardı” dedi.

EYT'DEN SON DURUM NE?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, son zamanlarda gündemden hiç düşmeyen EYT’liler konusunda ise şu açıklamalara yer verdi:

“ Emeklilikte Yaşa Takılanlar şeklinde tanımladığımız EYT'de düzenlemesinde ilk aylıkların 1 Mart tarihinde ödenmesini bekliyoruz. Buna ilişkin tüm hazırlıklarımızı yerine getirdi. EYT düzenlemesi tarihinde bir esneme olacağınız düşünmüyoruz ancak daha erken olabilir. Kamudaki EYT’li vatandaşlar emekli olmayacaktır. EYT'li maaşında az zam olacağına ilişkin iddialar ise doğru değildir.”

İŞKUR’dan işsizlere son dakika müjdesi! TYP ile okullara personel alımı yapılacak! İlkokul mezunu olmanız yeterli!

İŞKUR’dan yeni işçi alımı ilanı! 18-45 yaş arası herkes başvurabilir! Acele eden işi kapacak!

İŞKUR’dan işsiz gençlere müjde üstüne müjde! Resmen açıklandı! 81 ilde sağlık personeli ve memur alımı yapılacak!