Ekonomi

Bakan Bilgin: Yeni bir düzenleme yapacağız ve emekçilerimizi ne enflasyona ne sermayeye karşı ezdireceğiz

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, TÜRK-İŞ'in 70. kuruluş yıl dönümünde düzenlenen "70. Yıl Belgeseli" programına katıldı. Bilgin, emekçiler ve enflasyon ile ilgili açıklamalar yaptı.kuruluş yıl dönümünde düzenlenen etkinliğe katıldı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, TÜRK-İŞ'in 70. kuruluş yıl dönümünde düzenlenen etkinliğe katıldı. Bilgin, “Yeni bir düzenleme yapacağız ve emekçilerimizi ne enflasyona ne de sermayenin baskısına karşı ezdireceğiz” şeklinde konuştu.

İşte merak edilen detaylar…

EMEKÇİLER KORUNMAYA DEVAM EDİLECEK

TÜRK-İŞ'in 70. kuruluş yıl dönümünde düzenlenen "70. Yıl Belgeseli" programına katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, sendikal mücadelenin aynı zamanda bir demokrasi mücadelesi olduğunu vurgulayarak şunları söyledi: "Biz emek mücadelesini vatan mücadelesinin bir parçası olarak görmekteyiz. Vatan ve emek, bunlar ayrılmaz bir parçadır. İşçinin emeği ve bir de vatanı vardır.”  28 Şubat ve 15 Temmuz hakkında da konuşan Bakan Bilgin, "Ne zaman ki TÜRK-İŞ kalktı 28 Şubat'ta Türkiye'ye giydirilmeye çalışılan deli gömleğini ve faşizan yönetimi reddetti o zaman TÜRK-İŞ demokrasiye de vatana da ve emeğe de gerçek anlamda sahip çıktı diyebiliriz. Sayın Genel Başkan'ın 15 Temmuz'daki katillere, dışarıdan yönetilen cemaat adlı, cemaat falan yok bir bilgi ağının  Türkiye'deki operasyonuna karşı meydanlarda çıkıp Türk işçisinin yiğitçe bu darbe girişiminin, bu işgal girişiminin karşısında durduğunu bu mücadelenin bir parçası olarak görüyorum" şeklinde konuştu.

Bakan Bilgin, "Biz, örgütlenme hakkının sonuna kadar savunulmasını düşünüyoruz, sonuna kadar savunucusuyuz ve örgütlenme hakkına karşı çıkan kim olursa olsun onun karşısında yer alacağız. Bu konuda hiç kimsenin bir tereddüdü olmasın” dedi. Bilgin, ortaya çıkan olumsuz şartlara karşı emekçileri korumaya devam edeceklerini yineleyerek, "Yıl sonunda da bunu dikkate alarak yeni bir düzenleme yapacağız ve emekçilerimizi ne enflasyona ne de sermayenin baskısına karşı ezdireceğiz” dedi. TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay da Türkiye'deki sendikal örgütlenme mücadelesine dair de bilgi verdi.

Yapılan konuşmalardan sonra da Manisa'nın Soma ilçesinde 2014 yılında meydana gelen maden faciasında şehit düşen Ahmet Soluk'un eşi Eda Soluk'a hediye verildi.

Mobilya ithalatında Rusya yönünü Türkiye’ye çevirdi! İşte detaylar!

İslam Memiş’ten yeni bir analiz! “Yükseliş arzusunda”

TOKİ ucuz konut başvurularını aman kaçırmayın! Son günlere girildi! İşte detaylar!