Ekonomi

Bakan Bilgin’den açıklama! Mesai saatlerinde değişiklik mi olacak? Mesai saatleri değişiyor mu?

Mesai saatleri değişecek mi? Mesai saatlerinde oynama mı olacak? İşte sorulan soruların yanıtları!Vatandaşlar bu açıklama sonrası mesai saatleri değişiyor mu, değişecek mi? şeklinde sorular sormaya başladı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’den mesai saatlerine dair açıklama geldi. Vatandaşlar bu açıklama sonrası mesai saatleri değişiyor mu, değişecek mi? şeklinde sorular sormaya başladı.

 

İşte Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’den mesai saatlerine dair merak edilen detaylar…

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, İş Sağlığı ve Genel Müdürlüğü tarafından bir otelde düzenlenen programa katıldı ve konuşma yaptı. Bakan Vedat Bilgin mesai saatleri ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Bilgin'in açıklamaları sonrası gündeme “Mesai saatleri düşecek mi?” bomba gibi düştü. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in 8 saat çalışma süresi ile ilgili yaptığı açıklama çalışanları heyecanlandırdı.

Mesai saatleri ile ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin tarafından yapılan açıklama milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor. Bakan Bilgin, katıldığı programda eskiden 12 saat olan çalışma saatlerinin günümüzde 8'e indiğini ifade ederek, daha da ineceğinin mesajını verdi.

2022 MESAİ SAATLERİ DÜŞECEK Mİ?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin yaptığı açıklama beraberinde "Mesai saatleri düşüyor mu?" sorusunu gündeme taşıdı. Bakan Bilgin, "İnsanların 12 saat, 14 saat zorla çalıştırıldığı o zamanlar eskide kaldı. Bugün 8-5 mesaisinin geride kaldığı bir dönemden geçiyoruz" şeklinde konuştu.

Uzaktan Çalışmada İş Sağlığı ve Güvenliği Çerçevesi: Sağlıklı ve Üretken Uzaktan Çalışma konulu panele katılım sağlayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, çalışma hayatı mevzuatının, toplumun değişim hızına bağlı olarak dönüştürülmesini, bu konularda yenilik yapılması gerektiğinin altını çizdi. "Saatler kolumuza 8-5 mesaisi düzenlemek için gelmiştir. Daha önceleri daha kötüydü. 10 saat" diyen Bakan Bilgin, 1 Mayıs'ın ortaya çıkışının altında da uzun mesai saatlerinin olduğunu söyledi.

"8 saati biz normal olarak algılamaya başladık. Artık yeni teknolojiler, insanın emeğini yerleştiren yeni bilgiler üretim süreci ile 8 saat mesai artık eski alışkanlığımızın bir parçası olarak kaldı diye düşünmemiz, eleştirmemiz gerekir. Bugün birçok ülkede 8 saatin aşağıya indirilmesine dönük çalışmalar var. Geçtiğimiz günlerde İngiltere'de bu konuda pilot bir uygulamaya başlanıldı. Bunlar yaygınlaşacak. Ancak 25 yıl sonra 6 veya daha az saat fiziki çalışma, onun dışında uzaktan çalışmanın da olduğu çalışma biçimleri devreye girecek. Bu olacak. Teknoloji emeği ikame ettikçe, teknoloji üretim sürecinin mekan ile bağı koptukça, bu değişmeler ortaya çıkacaktır."

Vakıflar Genel Müdürlüğüne 204 personel alınacak! İşte detaylar!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan KYK kredi borçları açıklaması! KYK kredi faizleri silindi mi?

TOGG’dan heyecanlandıran haber! TOGG ne zaman yollara çıkacak?