Kent Haberleri

Bakan Bilgin'den asgari ücret açıklaması! Bu kez tarih verdi! Asgari ücrette son dakika gelişmesi

Asgari ücret zammı ile ilgili milyonlarca çalışanı heyecanlandıran son dakika açıklaması geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, emekli maaşı ve asgari ücretle ilgili oldukça önemli açıklamalarda bulundu. Peki, asgari ücrete zam gelecek mi? İşte detaylar... Bakan asgari ücret zammı için Temmuz ayını işaret etti

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin TRT Haber'e konuk oldu ve yayında emekli maaşı ve asgari ücrete yapılabilecek zamlarla ilgili önemli açıklamalar yaptı. Bakan asgari ücret zammı için Temmuz ayını işaret etti. Peki Temmuz'da asgari ücrete ne kadar zam yapılacak? 2023 asgari ücret kaç TL olacak? İşte Bakan Vedat Bilgin'in 2023 asgari ücret ile ilgili o açıklamaları...
 

"TEMMUZ AYINDA YENİDEN DÜZENLEME YAPMAYI PLANLIYORUZ"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 2023 asgari ücret ile ilgili şöyle konuştu:

"Yeni asgari ücret düzenlemesi temmuzda yapılacak. Şartlar zorlanırsa 6 ayda bir yoksa yıllık olur. Temmuz'da enflasyonist ortamın ücretler üzerinde yıkıcı etkisini değerlendirerek temmuz ayında yeniden bir düzenleme yapmayı planlıyoruz. Bu hesaplara dayanan bir şeydir. Hesaplar yapılacak ve temmuzda 2023 asgari ücreti yeniden düzelteceğiz."

"EMEKLİLERİ TATMİN EDECEK DÜZENLEME GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ"

Emekli maaşlarıyla ilgili de açıklamalarda bulunan Bakan Bilgin, "Biz en düşük emekli maaşını 7 bin 500 liraya yükselttik ama önümüzdeki günlerde yapacağımız yeni düzenleme ile  7bin 500 liranın üzerinde aylık alan emekli vatandaşları, o düzeyde olan emeklileri de tatmin edecek bir düzenleme daha yapacağız" diye konuştu.

Asgari ücret nasıl belirlenir?

Asgari ücret, bir ülkede çalışan işçilere ödenmesi gereken en düşük yasal ücrettir. Asgari ücret, çalışanların işverenleri tarafından alabilecekleri en düşük ücreti belirler ve bu ücret tutarı, işçilerin insan onuruna uygun bir yaşam standardını sürdürebilmeleri için gerekli olan en düşük miktardır.

Asgari ücret, işçi hakları ve sosyal güvenlik sistemlerinin temel bir parçasıdır ve işçilerin marjinalleştirilmesini ve yoksulluk içinde yaşamalarını önlemeyi amaçlar. Asgari ücret, aynı zamanda işverenlerin rekabet edebilmeleri için uygun bir işletme ortamı sağlamalarını ve işletme maliyetlerini yönetmelerini de sağlar.

Asgari ücret ülkeden ülkeye değişebilir ve ülkelerin yasalarına ve ekonomik koşullarına bağlı olarak belirlenir. Bazı ülkelerde asgari ücret, saatlik bazda belirlenirken, bazı ülkelerde aylık olarak belirlenir. Ayrıca, asgari ücret belirleme süreci, işçi sendikaları ve işveren birlikleri arasında yapılan müzakereler ve hükümet yetkilileri tarafından alınan kararlar ile belirlenebilir.

Altın alanlara satanlara 5 ay uyarısı! Kuyumcular açıkladı! Altın yaz aylarında bu kadar olacak!

Seçim sonrası için şoke eden altın tahmini! Seçimden sonra altın bu kadar olacak!

Altın zengini ülkeler belli oldu! Açıklanan listede Türkiye'ye de yer verildi! İşte altın zengini ülkeler