Kent Haberleri

Bakan Bilgin'den son dakika açıklaması! Kamu işçisinin zam görüşmeleri... Hemen bakın!

Bakan Bilgin'den son dakika açıklaması! Kamu işçisinin zam görüşmeleri... Hemen bakın! Olağan Genel Kurulu'na katıldı ve açıklamalarda bulundu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Uluslararası Avrasya Metal İşçileri Federasyonunun (UAMİF) bir otelde gerçekleştirilen 10. Olağan Genel Kurulu'na katıldı ve açıklamalarda bulundu. 

Koronavirüs salgını ve ardından Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşın dünyada yüksek enflasyona neden olduğuna dikkat çeken Bakan Bilgin, emekçilerin bundan en az düzeyde etkilenmesini sağlamak için birtakım sosyal politika tedbirleri uyguladıklarına vurgu yaptı.

Kamu çalışanlarına, özellikle emekliliklerinde yarar sağlayacak 3600 ek gösterge düzenlemesiyle yeni haklar verdiklerinin altını çizen Vedat Bilgin, sözleşmeli kamu personelinin de kadroya geçirildiğine dikkat çekti. 

Bakan Bilgin'den son dakika açıklaması! Kamu işçisinin zam görüşmeleri... Hemen bakın!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, konuya ilişkin yaptığı son dakika açıklamasında asgari ücreti vergi dışı bırakarak tarihsel bir adım attıklarının altını çizen, "Bununla sadece asgari ücret alan işçilerin ücretleri vergi dışında kalmadı, bütün çalışanların asgari ücret kadar olan ücretlerine de bunu uyguladık. Dolayısıyla emekçiler, asgari ücret kadar olan gelirlerinden vergi alınmayan bir dönemi yaşamaya başladı" ifadelerine yer verdi. 

Kamuda geçici işçiler sorunu olduğunu da dile getiren Bakan Vedat Bilgin, "Geçici işçiler sorununu çözmek üzere önemli bir adım attık. Onu Meclis'e intikal ettirdik. Kamu işçileriyle ilgili sürdürdüğümüz toplu iş sözleşmesi çerçeve protokolü çalışmamız başlamıştı" dedi ve deprem sebebiyle bunun askıya alındığını fakat hiçbir hak kaybı olmayacak şekilde bunun da gerçekleştirileceğini belirtti. 

Enflasyonun tahribatını en fazla ücretlilerin hissettiğine vurgu yapan Bakan Bilgin, açıklamasında "Ücretlileri ve emekçileri korumak için sosyal politika tedbirleri ortaya koymak bizim bu süreçlerde birincil görevimiz. Bu tedbirler arasında da ilk sıralarda, toplu iş sözleşmesi ve asgari ücret mekanizması geliyor. Depremin ardından da aynı şekilde sosyal politika uygulamalarını arka arkaya devreye soktuk" diye konuştu ve önce kısa çalışma ödeneğinin kalkan olduğunu, kısa çalışma ödeneğine şartları tutmayanlar için de nakdi ücret desteği imkanı başlattıklarını dile getirdi. 

Açıklamasında "Yine bölgede işsiz olan ailelerin çalışmak isteyen bireylerine asgari ücret düzeyinde bir gelir sağlayan Toplum Yararına Çalışma Programı'nı (TYP) uygulamaya koyduk. Bir ay içerisinde yaklaşık 25 bin kişi kapsayan bu uygulamayı 50 bin aileye kadar çıkartmayı planlıyoruz" diyen Bakan Bilgin, bunun da program haline getirildiğini söyledi. 

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay da geçici işçilerin kadroya alınmasına ilişkin sürecin başlamasından memnuniyet duyduklarına dikkat çekerek, kapsam dışı kalan taşeron işçilerin kadro sorunun da sürdüğünü aktardı. 
"Çalışma hayatıyla ilgili taleplerimizin tamamına yakını halloldu. KİT'lerdeki taşeronlar ile kamuda kapsam dışında kalan taşeron işçilerin kadro beklentisi devam ediyor" diye konuşan Atalay, işçi, işsiz ve emeklilerin toplumun yaklaşık yüzde 60'ını meydana getirdiğini aktardı. 

Açıklamasında "TÜRK-İŞ'in üye sayısı birçok partinin üye sayısında fazla ama kimse bize bir şey sormuyor. Bunun kabahati, işçiler olarak bizde. Biz sorunlarımızı çözmek için hep ağlayacak mıyız? Biz toplumun yüzde 60'ıyız ama Mecliste üç tane işçi yok" ifadelerine yer veren Atalay, bunun kabahatlisinin de kendileri olduğunu dile getirerek, emeklerinden yana olmaları gerektiğinin altını çizdi. 

Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak ise işçi sınıfının sorunlarının çözümünün uluslararası birlik ve örgütlü mücadeleden geçtiğine vurgu yaparak,  bunun için işçilerin ulusal ve uluslararası düzeyde birliğini güçlendirmesi gerektiğine dikkat çekti. 

Altında büyük tuzaklar var sakın düşmeyin! Elinde 1 gram bile altını olanlar acil baksın! Bunu yapan bin pişman olur!

Prof. Dr. Naci Görür peş peşe açıkladı! Yer bilimciden deprem bölgesine şok uyarı! 

Bankacılık sektöründe çalışan kadın sayısı erkekleri geride bıraktı!