28 / 04 / 2024

Bakan Bolat: Alışveriş merkezi ve marketlere toplam 6 milyar TL ceza kesildi!

Bakan Bolat: Alışveriş merkezi ve marketlere toplam 6 milyar TL ceza kesildi!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, yapılan denetimler kapsamında Alışveriş merkezi ve marketlerdeki ilgili firmalara 6 milyar lira ceza kesildiğini açıkladı.



CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in, zincir marketler ve alışveriş merkezlerine dair gerçekleştirilen denetimlerin sonuçlarına yönelik verdiği soru önergesini yanıtlayan Ticaret Bakanı Ömer Bolat, gerçekleştirilen denetimler kapsamında, ilgili firmalara 6 milyar TL ceza kesildiğini açıkladı.

Yaklaşık 6 milyar Türk Lirası tutarında para cezasının verildiği kararların lehe sonuçlandığını ifade eden Bakan Bolat, 358 milyon Türk Lirası tutarındaki kararların ise aleyhe sonuçlandığını geride kalan tutarla ilgili olarak herhangi bir mahkeme sürecinin olmadığını kaydetti.

Bakan Bolat, Rekabet Kurumu Kurul kararı ile kamuoyunda zincir marketler kararı olarak bilinen ve toplamda 2 milyar 682 milyon 539 bin Türk Lirası ile en büyük idari para cezasının kesildiğini de bildirdi.

Bakan Bolat: Alışveriş merkezi ve marketlere toplam 6 milyar TL ceza kesildi!

Dünya Gazetesi'nde yer alan detaylara göre, para cezalarının sadece marka teşebbüslere verildiğine dair eleştiriye dair olarak Rekabet Kurumu’nun açıklamasını da değinen Bakan Bolat, cezaların teşebbüslerin ciroları üzerinden verildiği için teşebbüsün küçük ya da büyük olması gibi durumların ceza miktarı bakımından herhangi bir etkisinin olmadığını açıkladı.

Rekabet Kurumu tarafından verilen para cezası kadar pazarın rekabete nasıl açılabileceğine ilişkin rehberlik etme amacı olduğuna dikkati çeken Bolat, bu noktada çok sayıda soruşturmada ihlal karşısında rekabetçi ortamın nasıl sağlanacağını gösteren nokta atışı tedbirlerin de alındığını belirtti.

Bolat, verilen para cezalardan ziyade söz konusu kararların tüketici refahı üzerindeki etkilerini ölçmek üzere uluslararası standartlara uygun olarak gerçekleştirilen analizlerle de 2021-2022 senelerinde tüketiciye 134,6 milyar Türk Lirası fayda sağlandığının da görüldüğünü de sözlerine ekledi.

Türk Eximbank'ı ziyaretine dair kendi sosyal medyası üzerinden değerlendirmeler yapan Ticaret Bakanı Ömer Bolat, “Türk Eximbank, Ekim 2023 sonu itibarıyla ihracatçılarımıza 18,5 milyar dolar sigorta ve garanti 15,1 milyar dolar kredi olmak üzere toplam 33,6 milyar dolar destek sağladı'' açıklamasını yaptı.

İhracatı Geliştirme AŞ'ye de ziyaret yapan Bolat, sosyal medya hesabından “17 Kasım tarihi itibarıyla kuruma 15 bin 10 kefalet başvurusu yapıldı. Onaylanan 12 bin 340 başvuru ile ihracatçılarımızın yaklaşık 63,2 milyar TL tutarındaki kredisi için 53,4 milyar TL değerinde kefalet sağlanmıştır” açıklamasında bulundu.

Kapadokya'da 10 yıllığına kiralık otel!

Yapı ruhsatı verilen konut sayısı yüzde 35 arttı!

Konya'da 116 adet arsa ile arazi satışa sunuldu! İhalesi 4 Aralık'ta! 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön