Ekonomi

Bakan Çavuşoğlu duyurdu! Bu şehirlerde yaşayan memura kira desteği müjdesi!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’ndan memurlara kira desteğinde bulunacağını açıkladı! İşte detaylar!Bu konuda Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu açıklamada bulundu

Fahiş kira artışları vatandaşların gündeminde yer almaktadır. Bu konuda Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu açıklamada bulundu.

İşte ayrıntılar…

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, fahiş kira artışlarından vatandaşlar en çok dile getirdiği sorunların başında olduğunu dile getirerek, bazı illerde memurlara kira destek ödemesinde bulunacağı ifade etti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, seçim kampanyası zamanında vatandaşların pek çok kez dile getirdiği ve çözüm için çalışmalara girişilerek, üç soruna dikkat çekti.

ARZ TALEP DENGESİNİ BOZDU!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bu üç sorundan ilkini ortaya koydu. Bu sorunlardan ilki Antalya'mızdaki fahiş kira artışları" diye konuşan Çavuşoğlu, "Önce Rusya ile Ukrayna savaşı, sonra ise asrın felaketi olan depremler, arz-talep dengesini bozdu. Ama bu sorun yalnızca yaşanan krizlerin sonucu değil aynı zamanda; fırsatçıların da kurnazlığından da kaynaklanmaktadır. Bu ahlaki de değil, insani de değil" diye ekeldi.

DENGE SAĞLANACAK!

"Yasal düzenlemeler ile ve ek tedbirler ile gereğini yapacağız" şeklinde konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Büyük şehirlerde memurlara il ve ilçe alanında kira katkısı vereceğiz. TOKİ vasıtasıyla bölgemize yeni konutları da sürat ile kazandırıp, arz ve talep dengesini yeniden sağlayacağız" ifadelerine yer verdi.

"ÇALIŞMA BAŞLATTIK"

"İkinci konu da bazı ilçelerimizin tarım teşviklerinden mevzuattaki hükümler nedeni ile yararlanamamış olması. Tarım Bakanlığı ile bunu görüşerek, hemen bir çalışmaya başladık" diyen Bakan Çavuşoğlu, "Üçüncü olarak elektrik altyapısındaki eksikleri gidermek amacıyla çalışmaları başlattık" dedi. Antalya'dan milletvekili seçilen Çavuşoğlu, partisinden seçilen diğer Antalya milletvekilleri ve Cumhur İttifakı içindeki partilerin il başkanlarının katımı ile 14 Mayıs seçiminin ardından da genel bir değerlendirme toplantısı yaptı.

KONUT TALEBİNDE DURGUNLUK VAR!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından yapılan araştırma sonucunda geçen yılın Nisan ayı ile bu yılın Nisan ayı arasında ciddi bir konut satışı sayısı farkı yer alıyor. Kurum tarafından açıklanan bilgilerde, konut satışı sayısı yüzde 36,5'lik bir düşüş yaşayarak 85 bin 652'ye gerilediği belirtildi.