Kent Haberleri

Bakan Derya Yanık: Depremzedelere 1 milyar 851 milyon lira  kaynak aktarıldı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Kahramanmaraş'te meydana gelen depremlerden etkilenen vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanması için toplam 1 milyar 851 milyon lira kaynak aktarıldığını açıkladı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerden etkilenen vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanması için bugüne kadar sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına 1 milyar 851 milyon lira kaynak aktarıldığını bildirdi.

BAKAN DERYA YANIK AÇIKLADI!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, deprem bölgesine yapılan yardımlarla ilgili yaptığı açıklamada, depremzedelerin yaralarının sarılması, ihtiyaçlarının giderilmesi için aralıksız çalıştıklarını söyledi.

 

DEPREMZEDELERE 1 MİLYAR 851 MİLYON LİRA KAYNAK AKTARILDI!

6 Şubat'ta meydana gelen depremlerden sonra 18 ilde 53 ayni bağış deposu kurulduğunu ifade eden Yanık, şöyle devam etti: "Deprem bölgesinde 3 bin 960 Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı personelimiz ile ASYA ekiplerimiz, 2 bin 850 çeşitli sivil toplum kuruluşu üyesi ve gönüllülerimizin de desteği ile toplam 6 bin 810 kişi bu organizasyonda yer aldı. Bakanlık olarak depremzede vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşıladık, karşılamayı da sürdürüyoruz. 6 Şubat tarihli Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanması için ise bugüne kadar sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına toplam 1 milyar 851 milyon lira kaynak aktardık." dedi. 

Bakan Yanık, deprem bölgesinde 203, deprem bölgesi dışında 94 olmak üzere toplam 297 sosyal market kurarak vatandaşların acil ve temel ihtiyaçlarını karşıladıklarını söyledi.

Malatya'da 5, Hatay'da 2, Kahramanmaraş'ta 3, Adıyaman'da bir olmak üzere 11 gezici sosyal marketle depremzedelerin ihtiyaçlarının karşılamaya devam edildiğini söyleyen Yanık  tüm imkanların kullanılarak vatandaşların yaralarını sarmaya gayret ettiklerini açıkladı.

Yanık,  bu doğrultuda 26 bin 417 tır, 445 helikopter ve 42 uçak seferi ile yardım transferleri gerçekleştirdiklerini açıkladı. Diğer yandan yurt dışından yapılmak istenen ayni bağışlar için Ankara'da 5, İstanbul'da 4, Edirne'de 2, Artvin'de 1, Şırnak'ta 1, Mersin'de 2, Tekirdağ'da 1 olmak üzere toplam 16 Uluslararası Yardım Kabul ve Sevkiyat Deposu kurulduğunu belirten Yanık: '' Yapılan yardımların sevkiyat ve yönlendirme işlemleri Kayseri, Adana ve Gaziantep'te kurulan ana tampon depolarından sürüyor." dedi.

Müjdeyi Bakan Derya Yanık verdi! O Ödemelere yüzde 70 zam geliyor

Aile Bakanlığı'ndan müjdelerin müjdesi geldi. Süre uzatıldı. 1 yıl bu kadar para ödenecek

Aile Bakanlığı'ndan büyük müjde asıl şimdi geldi... 1 yıl boyunca para ödenecek

Derya Yanı, Türkiye Afet Müdahale Planı kapsamında yapılan yardımların vatandaşlara iletilmesinin kendi sorumluklarında olduğunu ve bu kapsamda deprem bölgesine toplam 135 milyon kalem yardım malzemesi dağıttıklarını belirten Yanık, bölgeye 76 milyon 231 bin 684 litre su, 3 milyon 464 bin 808 battaniye, 1 milyon 811 bin 451 çuval kömür, 3 milyon 495 bin 326 gıda kolisi, 1 milyon 243 bin 782 çocuk ve yetişkin montu, 3 milyon 566 bin 158 çamaşır, 6 milyon 414 bin 509 kışlık giysi ulaştırıldığını bildirdi.