Bakan Dönmez resmen açıkladı! Karadeniz gazının evlere geleceği tarih belli oldu!
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Filyos Doğal Gaz İşleme Tesisi'nin açılış tarihini açıkladı. İşte Karadeniz gazının evlere geleceği tarih... Bakan Dönmez Çalışanlardan çoğunun deprem bölgelerinden geldiğini bundan dolayı açılışın ileri bir tarih olacağını söyleyerek o zamanı işaret etti
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Filyos Doğal Gaz İşleme Tesisi'nin açılış tarihi ile ilgili açıklama yaptı. Bakan Dönmez Çalışanlardan çoğunun deprem bölgelerinden geldiğini bundan dolayı açılışın ileri bir tarih olacağını söyleyerek o zamanı işaret etti. İşte Karadeniz gazının evlere geleceği tarih...
KARADENİZ GAZI EVLERE NE ZAMAN GELİYOR?
Bakan Dönmez:Karadeniz gazını evlere ulaştıracak Filyos Doğalgaz İşleme Tesisi'nin açılışına yönelik, çalışanlarımızın bir kısmı deprem bölgelerinden geliyor; ister istemez aileleriyle ilgilenmek zorunda kaldılar. Yarın tekrar bölgeye gideceğim. Herhalde muhtemelen Nisan'a kalır..'' diyerek tarih verdi.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez, dünkü Kabine Toplantısı'ndan sonra gazetecilerin sorularını cevapladı. Bakan Dönmez, Trakya'da kurulması hedeflenen doğal gaz merkezinin son durumu ile ilgili şu ifadeleri kullandı: "Çalışmalarını yapıyorlar. Depreme odaklandık. Çalışma grupları, çalışıyor. 1 yıl içerisinde orayı işler hale getirmek hedefimiz. 1-2 kanunda değişiklik ihtiyacı var. Önümüzdeki günlerde Meclis gündemine gelecek, ondan sonra da yasal altyapı tamamlanmış olacak" dedi..
''540 MİLYAR METREKÜP HACME SAHİP!''
Karadeniz'de bulunan doğal gaz 540 milyar metreküplük bir hacme sahip. Gazın Türkiye'deki doğal gaz sistemine Filyos Limanı'ndan karaya çıkarılarak bağlantısı yapılacak. Doğal gazın bu sene sisteme dahil edilmesi için çalışmalar Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından devam ediyor. Gazın sisteme dahil edilmesiyle birlikte Türkiye'nin Rusya ve İran'dan aldığı doğal gaz miktarında azalma olacak ve enerjiye aktarılan kaynaktan tasarruf edilecek.
Karadeniz Sakarya Gaz Sahası Tuna-1 Kuyusu'nda keşfedilen doğal gaz rezervinden günde 10 milyon metreküp gazın karaya pompalanması planlanıyor.
Türkiye'nin 2027-2028 yılında yıllık 15 milyar metreküp doğal gaz üretme hedefi bulunuyor.. Kağıt üstündeki rakamlarla ortaya konulan üretimin Türkiye'nin toplam gaz tüketiminin yüzde 30'unu karşılayacak seviyede olduğu hesaplandı. Bu sayede doğalgaz faturasının bugünkü kurla 4 milyar dolar azalması bekleniyor.
Erdoğan’dan bir müjde daha geldi! İşte Karadeniz Gazı’nın evlere gireceği tarih!
İşte hanelerde kullanılacak tarih! Karadeniz gazıyla ilgili en yetkili ağızdan açıklama geldi!
|