28 / 04 / 2024

Bakan Dönmez'den doğal gaz açıklaması: Bu kışı sıkıntı yaşamadan geçireceğiz

Bakan Dönmez'den doğal gaz açıklaması: Bu kışı sıkıntı yaşamadan geçireceğiz

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez yaptığı son açıklamada doğal gaz tedarikçileri sevkiyat programlarına uyduğu takdirde bu kışı sıkıntı yaşamadan geçireceğimizi söyledi. Doğal gazda yüzde 80 oranında sübvansiyon uyguluyoruz. Yani 100 liralık bir faturanın 80 lirasını biz devlet olarak karşılıy



Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, LNG ve FSRU tesislerinde ve de yer altı doğal gaz depolama tesislerinde oldukça iyi durumda olduğumuzu belirterek "Doğal gaz tedarikçileri sevkiyat programlarına uyduğu takdirde bu kışı sıkıntı yaşamadan geçireceğiz inşallah" dedi.

Bilecik'te seramik fabrikasının temel atma töreninde katılan Bakan Fatih Dönmez, "Son dönemde Avrupa'da bir enerji krizi yaşanıyor. Avrupa hem tedarik hem de fiyatlandırma konusunda ciddi bir sıkıntıdangeçiyor. Medyadan takip ediyorsunuzdur doğal gazın tüketimiyle ilgili konularda çeşitli yaptırımlar hayata geçirdiler. Gerek boru hatlarımız gerek LNG ve FSRU tesislerimiz gerekse de yer altı doğal gaz depolama tesislerimizle bu anlamda oldukça iyi bir durumdayız. Doğal gaz tedarikçileri sevkiyat programlarına uyduğu takdirde bu kışı sıkıntı yaşamadan geçireceğiz inşallah." diye konuştu.

"Doğal gaz fiyatlarında dünyadaki gelişmelerden etkileniyoruz"

Doğal gaz fiyatlarında Türkiye'nin de dünyadaki gelişmelerden olumsuz etkilendiğini söyleyen Bakan Dönmez, "Burada da artışın vatandaşlarımız üzerindeki etkisini en aza indirmek için sübvansiyonlarımızı, bir başka deyişle vatandaşa desteğimiz artırarak devam ediyoruz. Doğal gazda yüzde 80 oranında sübvansiyon uyguluyoruz. Yani 100 liralık bir faturanın 80 lirasını biz devlet olarak karşılıyoruz"  dedi.

"Maden çeşitliliği açısından 8'inci sıradayız"

Dönmez, son dönemde verimliliğe ilişkin düzenlemeleri hayata geçirdiklerini anımsattı.

Son olarak hanelerde ısı yalıtımına yönelik 50 bin liralık kredi paketi açıkladıklarını, sanayicilere enerji verimliliği konusunda teşvik ve destekler verdiklerini hatırlatan Dönmez, enerjinin ithal ettiğimiz bir ürün olduğunu söyledi. Bakan Dönmez, "Petrolün neredeyse yüzde 92'sini, doğal gazın yüzde 99'unu ithal ediyoruz. O nedenle kaynakları kullanırken daha az enerjiyle, daha yüksek verimlilik sağlayan ürünler ve yapılar tercih etmeliyiz" vurgusu yaptı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön