Kent Haberleri

Bakan duyurdu: Hesaplara 3 bin 336 lira yatacak! Hemen bakın!

Devlet tarafından, ihtiyaç sahibi vatandaşlara yapılan destek ödemelerinden biri de evde bakım yardımı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Kasım ayı içinde 1 milyar 876 milyon lira Evde Bakım Yardımı’nı hesaplara yatırmaya başladıklarını duyurdu.Bakan Derya Yanık, engelli vatandaşlara yönelik bakım hizmetlerini aile odaklı sosyal hizmet politikası çerçevesinde geliştirip çeşitlendirdiklerini ifade ederek, “Engelli bireylerin bakımının aile yanında sağlanması ve yaşadıkları çevrede desteklenmesi amacıyla 2006 yılında başlatılan Evde Bakım Yardımı ile bakıma ihtiyaç duyan ağır engelli yakını olan ve bakımını üstlendiğinden dolayı çalışamayan vatandaşlarımızı destekliyoruz

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, bakıma ihtiyacı olan ağır engelli vatandaşlar ve ailelerine maddi destek sağlamak amacıyla Kasım ayında toplam 1 milyar 876 milyon lira Evde Bakım Yardımı’nı hesaplara yatırmaya başladıklarını duyurdu.

Bakan Derya Yanık, engelli vatandaşlara yönelik bakım hizmetlerini aile odaklı sosyal hizmet politikası çerçevesinde geliştirip çeşitlendirdiklerini ifade ederek, “Engelli bireylerin bakımının aile yanında sağlanması ve yaşadıkları çevrede desteklenmesi amacıyla 2006 yılında başlatılan Evde Bakım Yardımı ile bakıma ihtiyaç duyan ağır engelli yakını olan ve bakımını üstlendiğinden dolayı çalışamayan vatandaşlarımızı destekliyoruz.” diye konuştu.

HER HAK SAHİBİNE 3 BİN 336 LİRA ÖDEME YAPILACAK

Evde Bakım Yardımı çerçevesinde hak sahibi başına aylık 3.336 lira ödeme yapıldığını hatırlatan Bakan Yanık, “Bakıma ihtiyacı olan ağır engelli vatandaşlar ve ailelerine ekonomik destek sağlamak amacıyla bu ay toplam 1 milyar 876 milyon lira Evde Bakım Yardımı’nı hesaplara yatırmaya başladık. Bu ay 562 bin vatandaşımız Evde Bakım Yardımı’ndan faydalanıyor. Ödemelerin bütün engelli vatandaşlarımıza hayırlı olmasını dilerim. Bu kapsamda geliştirdiğimiz kapsayıcı, eşitlikçi ve sürdürülebilir hizmetler ile her alanda engelli vatandaşlarımızın yanında olduğumuzu belirtmek isterim.” dedi.

EVDE BAKIM YARDIMINA NASIL BAŞVURULUYOR?

Evde bakım parası almak isteyen vatandaşların Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın Müdürlüklerine başvuru yapması gerekiyor.

EVDE BAKIM MAAŞI KİMLERE VERİLİYOR?

Evde bakım maaşı alabilmek için istenen şartların en önemlisi gelir kriteri şartıdır. 2021 yılı için 4 kişilik ailenin Evde Bakım Yardımı alabilmesi için toplam gelirleri 6818 lira olmalıdır.

Engelli oranına bakılmadan, 18 yaşının altındaki çocuklar için Engelli Sağlık Raporunda 'özel koşul ya da çok özel koşul gerektirir' ibaresi varsa, engelli yakını Evde Bakım Yardımından yararlanabilir. 18 yaşının üstündekiler için ise, raporda 'tam bağımlı' ifadesi yer alıyorsa, engelli yakın evde bakım yardımından faydalanabilir.

Araç sahiplerine müjde! Akaryakıt alırken 70 TL kazanmanız mümkün! Hemen bakın!

Evleneceklere 36 bin lira destek! 2023 çeyiz desteği ne kadar?

Gram altın için yapılan yeni tahmin herkesi şoke etti! Hemen bakın!