30 / 04 / 2024

Bakan Eroğlu'ndan Afyonkarahisar'a 5 müjde!

Bakan Eroğlu'ndan Afyonkarahisar'a 5 müjde!

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Zafer Bayramı dolayısıyla Afyonkarahisar için hazırladıkları 5 müjdeden ilkinin, "Sandıklı Akin Göleti ve Sulaması" projesi, ikincisinin ise "Merkez Halımoru Göleti" projesi olduğunu açıkladı...




Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar'ın bu kadar yatırımı tarihi boyunca görmediğini belirterek, "Bunu herkes kabul ediyor. Muhalifler de takdir ediyor ki, zaten muhalefet partilerin genel başkanlarının ilçe ilçe, belde belde dolaşmalarının altında bu yatıyor" dedi.


Eroğlu, AK Parti İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, Zafer Bayramı dolayısıyla Afyonkarahisar için hazırladıkları 5 müjdenin ilkinin, "Sandıklı Akin Göleti ve Sulaması" projesi olduğunu açıkladı.


Projeyle 3 bin 300 dekar arazinin sulanabileceğini anlatan Eroğlu, "Bunun ihalesi yapıldı, yakında temeli atılacak. Bunun maliyeti, yaklaşık 11 milyon 940 bin lira. 2014 yılı sonunda bunu da bitireceğiz. Böylece, Akin Köyü sulamadan dolayı yılda 3 milyon 900 bin lira gelir artışı sağlayacak" diye konuştu.


Eroğlu, Kurban Bayramı için de 5 müjde hazırlığı içinde olduklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:


"Bu sene sonunda 100 adet dev projenin müjdesini vermiş olacağız. Bu hiçbir şehre nasip olmayan bir husustur. Şunu rahatlıkla söyleyebilirsiniz, teşkilatımız göğsünü gere gere... Afyonkarahisar, Afyonkarahisar olalı bu kadar yatırımı görmemiştir. Bunu herkes kabul ediyor. Allah'a şükür, Afyonkarahisarımıza büyük hizmetler yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz."


AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, AK Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek, toplam maliyeti 12 milyon 185 bin lira olan diğer müjdeler "Merkez Halımoru Göleti, Şuhut Senir Regülatörü ve Sulaması, Çay İmam Hatip Ortaokulu ile Dinar Toplum Sağlığı Merkezi" projeleri hakkında bilgi verdi.


AA



Geri Dön