26 / 06 / 2024

Bakan Göktaş açıkladı! Ödemeler bayram sebebi ile erkene çekildi...

Bakan Göktaş açıkladı! Ödemeler bayram sebebi ile erkene çekildi...

Türkiye Kurban Bayramı’nı dolu dolu geçirirken ödemelere ilişkin önemli bir açıklama yapıldı. Buna göre, yapılan açıklama kapsamında o ödemeler bayram sebebi ile erkene çekildiği kaydedildi. 



Açıklama Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş tarafından yapıldı. Bakan Göktaş, yaptığı açıklama kapsamında Kurban Bayramı öncesinde 1.203 kişiye ödemelerin yapılacağını kaydetti.

Yapılan açıklama kapsamında evlilik hazırlığı yapan gençlerin uzun süredir beklediği ödemelere ilişkin detaylar kaydedildi. Aile ve Gençlik Fonu uygulaması doğrultusunda ikinci etap ödemeleri bekleyen çiftler için paralar yatırılıyor. Aile ve Sosyal hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Kurban Bayramı öncesinde 1.203 çifte para yatırılacak.

ÖDEMELER HESAPLARA

Ödemelere ilişkin yapılan açıklamaların detayları belli oldu. Kurban Bayramı sebebi ile gençlerin beklediği ödemeler hesaplara yatırılıyor. 1.203 çift 180 milyon 450 bin TL’lik bu destekten yararlanmış olacak.

AİLE VE GENÇLİK FONU NEDİR?

Aile ve Gençlik Fonu için başvurular geçtiğimiz aylarda başlamıştı. usakgundem.com2da yer alan habere göre; Gençlerin evlenirken, daha güvenli bir şekilde adım atmalarını sağlayan maddi bir destek olarak tanımlanan Aile ve Gençlik Fonu sayesinde 150 bin TL tutarında faizsiz kredi desteği verilecek. Ödemeler 2 sene sonra faizsiz bir şekilde geri yapılacak.

Bakan Göktaş açıkladı! Ödemeler bayram sebebi ile erkene çekildi...

İLK ÖDEMELER NİSAN AYINDA YAPILMIŞTI

Bakan Göktaş, yaptığı açıklamasında ödemelerin ilk aşamada pilot illerde (deprem bölgesinde) olacağını ifade etmişti. Bu kapsamda belirtilen başvuru şartlarını taşıyan gençler için ilk ödemeler Nisan ayında hesaplara yatırılmıştı. İkinci etap ödemelerinin de Kurban Bayramı sebebi ile erkene çekildiği ifade edildi.

DANIŞMANLIK ALMA ŞARTI VAR

Aile ve Gençlik Fonu’na başvurmak isteyenler adaylar için de yapacakları başvuruların Aile.gov.tr adresi üzerinde online bir şekilde devam ettiği kaydedildi. Yapılan açıklamada bu zamana kadar 9.992 çiftin başvuru yaptığını ve başvuru şartlarını taşıyan 2.976 çifte ödeme yapılacağı da ifade edildi. Ödemeden yararlanacak gençlerin aynı zamanda evlilik öncesi eğitim ve danışmanlık hizmeti alma şartı bulunuyor. Çift eğitimi tamamladıktan sonra faizsiz kredisini alabilecek.

Haziran 2024 SED ödemesi için son dakika müjdesi geldi! Hesaplara 887 milyon TL yatırılıyor! Hemen alın!

Aile Destek Programı ödemeleri bugün hesaplara yatıyor! Kurban bayramı öncesi 4 milyar TL ödenecek! 

Aile Bakanlığı'ndan sosyal yardım ödemesi alanlara kötü haber! Ödemeler bu ay resmen sona eriyor! Temmuz'da ödeme yok!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön