29 / 04 / 2024

Bakan Işıkhan açıkladı! BAĞKUR 7200 ne zaman yasalaşacak?

Bakan Işıkhan açıkladı! BAĞKUR 7200 ne zaman yasalaşacak?

Türkiye'de küçük esnaf ve Bağ-Kur sigortalıları için emeklilik şartlarında yapılan düzenlemeler kapsamında milyonlarca kişiyi ilgilendiren ve uzun süredir beklenen 7200 prim günü düzenlemesinin ne zaman yasalaşacağı merak ediliyor.



Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, sosyal güvenlik sistemimizin sürdürülebilirliğini sağlamak ve vatandaşları mümkün olduğu sürece istihdamda tutmak için bu düzenlemenin, emeklilik sistemimizde önemli bir iyileştirme olduğunu da kaydetti. 

BAĞ-KUR PRİM EŞİTLİĞİ İÇİN SON DAKİKA AÇIKLAMA

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, SSK ve Bağ-Kurluların prim gününün eşitlenmesi ve bu düzenleme ile beraber Bağ-Kurlulara erken emekliliğin yolunun açılması ile ilgili açıklama yaptı. Öte yandan, Bakan Işıkhan konu ile ilgili olarak "Orta vadeli planlarımızın arasındaydı. Düzenleme içine alacağız tabi. İstihdamı arttırmak, kayıt dışılığını azaltmak bizim en önemli hedeflerimiz arasında." diye ifade etti. 

Prim gün sayısının 9 binden 7 bin 200'e düşürülmesi, özellikle de Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) olarak bilinen esnaf grubu için büyük bir müjde olarak nitelendiriliyor.Bu düzenleme ile beraber, yaklaşık olarak 1 milyon esnaf doğrudan olumlu etkileneceği belirtildi. Prim günü eksikliği nedeni ile emekliliğe hak kazanamayan Bağ-Kur'lular, artık daha az prim günü ile emeklilik hakkı elde edebilecek. Bu durum, hem esnafın maddi güvencesini artırıyor.

 Bakan Işıkhan açıkladı! BAĞKUR 7200 ne zaman yasalaşacak?

PEKİ NE ZAMAN YÜRÜRLÜĞE GİRECEK?

takvim.com.tr'de yer alan habere göre; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan'ın açıklamaları doğrultusunda, bu düzenleme Orta Vadeli Plan çerçevesinde hayata geçirilecek ve seçim öncesinde verilen vaatler arasında bulunuyor. Resmi Gazete'de yayımlanarak yasalaşması beklenen bu düzenleme, bütçe disiplininden sapmadan gerçekleştirilecek önemli bir adım olarak öne çıkıyor.

ERKEN EMEKLİLİK İÇİN FIRSAT!

Daha önce 9000 prim günü şartı nedeniyle EYT yasasından faydalanamayan Bağ-Kur'lular için başlatılan çalışmalar, bu düzenlemeyle meyvesini vermiş olacak. Bağ-Kur'lular artık 5 yıl önce emeklilik imkanına kavuşacak, bu da hem bireysel hem de toplumsal anlamda büyük bir kazanım olarak değerlendiriliyor.

SSK, BağKur, memur emeklilerine Mart şoku: 15 bin TL alanın maaşı 13.488 liraya geriledi!

SSK, Bağ-Kur ve memur emeklilerinin ikramiye ve zam takviminde son dakika! Hemen tek tek açıklanan bu tarihlere bakın!

SSK, Bağkur, 4A, 4B emeklileri dikkat! Bu kişilerin emekli maaşları bir anda kesilecek ve bir daha maaş verilmeyecek!

SSK, Bağ-Kur, EYT herkes çembere girdi! Eksik primi olanlar için hayat kurtaracak! 3.600 ve 5.400 günle erken emeklilik

İŞKUR açıkladı! İşsiz kalan vatandaşa 24 bin TL yardım! 


Geri Dön