Kent Haberleri

Bakan Işıkhan asgari ücret için tarihi verdi! Aralıkta görüşmeler başlıyor: Maksimum faydayı sağlayacak zam hedefliyoruz

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücret için tarihi verdi. İşte milyonları ilgilendiren o son dakika açıklaması...

Asgari ücret Ocak zammı son günlerde en çok tartışılan konular arasında yer alıyor. Milyonlarca asgari ücretli ocak ayında uygulanacak zammı dört gözle bekliyor.

Asgari ücrete yeni yılda yapılacak zamlar ile ilgili tahminler peş peşe gelirken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan konu ile ilgili bir son dakika açıklaması geldi. 

ASGARİ ÜCRETE MAKSİMUM FAYDAYI SAĞLAYACAK ZAM YAPILACAK

Habertürk'te yer alan habere göre; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, konuya ilişkin açıklamasında asgari ücret sürecine erken başladıklarına dikkat çekti. Bakan Işıkhan, "Cumhurbaşkanımızın sıklıkla vurguladığı gibi, vatandaşların yaşam standartlarını yükseltmek amacıyla politikalar hayata geçiriyoruz. Bakanlık olarak çalışmalarımıza devam ediyoruz. Asgari ücret konusunda hükümet olarak tek başımıza karar almıyoruz" ifadelerini kullandı. 

Işıkhan, "Aralık ayının başında işçi ve işveren temsilcileri ile görüşmelere başlayacağız. İş gücünün taleplerini karşılayacak oranları kapsamlı bir şekilde masaya yatırarak, asgari ücret tespit komisyonu ile beraber belirleyeceğiz. Maksimum faydayı sağlayacak bir asgari ücret belirlemeyi planlıyoruz" diye konuştu.

Bakan Işıkhan, asgari ücreti nominal olarak 90 kat artırdıklarına, asgari ücrete verilen desteği 700 liraya çıkardıklarına ve bu desteğin önemli olduğuna vurgu yaptı. 

2025 ASGARİ ÜCRET KAÇ TL OLACAK?

Deutsche Bank ekibi asgari ücrette 2025 için genel beklentinin yüzde 25-30 arasında bir zam olduğunu açıkladı. Fakat yüzde 30'un üzerinde bir artışın, yavaşlayan ekonomi ortamında işletmeleri zor duruma getireceğinin ve enflasyon beklentilerini bozacağı yönünde bir kanı olduğunun da altı çizildi. 

Asgari ücreti, yasa gereği işçi, işveren ve hükümetten beşer temsilci olacak şekilde 15 kişinin yer aldığı Asgari Ücret Tespit Komisyonu belirliyor. İşte 2025 asgari ücret için olası zamlar:

"Yüzde 25’lik zamla asgari ücret 21 bin 252 Türk Lirası

Yüzde 30'luk zamla asgari ücret 22 bin 102 Türk Lirası

Yüzde 40'lık zamla asgari ücret 23 bin 803 Türk Lirası

Yüzde 50'lik zam ile asgari ücret 25.503 Türk Lirası"

2022 Ocak’ta 28 TL olan metrekare kira bedeli, 2024 Ağustos’ta 185,9 TL'ye çıktı!

Mert Başaran: Yurt dışından ev almak çok karlı, ama aldıktan sonra eziyet!

Gram, çeyrek, tam ve yarım altında deprem! İşte son dakika 12 Ekim 2024 canlı altın fiyatları!