27 / 04 / 2024

Bakan Işıkhan'dan emekli ikramiyesi açıklaması: 5 bin TL'lik ikramiyeyi alamayacak olan var mı? SON DAKİKA!

Bakan Işıkhan'dan emekli ikramiyesi açıklaması: 5 bin TL'lik ikramiyeyi alamayacak olan var mı? SON DAKİKA!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan,   çiftçi, esnaf emeklilerinde yararlanacağı ikramiye ödemesi ile ilgili konuştu. Peki 5 bin TL'lik ikramiyeden kimler faydalanacak? Ne zaman hesaplara yatacak?



Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonunun (TESK) Aylık İstişare Toplantısı’na katılım gösterdi ve burada önemli açıklamalarda bulundu. 

Vedat Işıkhan, yaptığı son dakika açıklamasında Ahiliğin asırlardır medeniyetimize, devletimize yol gösteren ve aynı zamanda bu güçlü yapıları bünyesinde barındıran kutsal bir müessese olduğuna dikkat çekti ve esnafın aynı zamanda toplumun aynası olduğunun, alın terinin, emeğin, helal kazancın ve toplumsal sorumluluğun da bir tezahürü olduğunun altını çizdi. 

Işıkhan, emekliler ve emekli ikramiyesi ile ilgili de önemli değerlendirmelerde bulundu. 

Bakan Işıkhan dan emekli ikramiyesi açıklaması: 5 bin TL lik ikramiyeyi alamayacak olan var mı? SON DAKİKA!

EMEKLİLER GÖZ ARDI EDİLEMEZ

Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; Bakan Vedat Işıkhan, ülke olarak yeni bir ekonomiye geçiş sürecine tanıklık ederken, son senelerde meydana gelen afetler, pandemi ve küresel mali krizler sebebiyle bu kabuk değiştirme sürecinin sancılarının yaşandığına dikkat çekti. 

Vedat Işıkhan, "Şartlar ne olursa olsun, esnafıyla, işçisiyle, işvereniyle, emeklisiyle, çalışanıyla yediden yetmişe, büyük ve güçlü Türkiye hedefimize yürürken bizlere yoldaşlık eden her bir vatandaşımızın yüzünü güldürmek, refahını sağlamak bizim öncelikli gündememiz olmuştur" açıklamasında bulundu. 

Işıkhan, bu anlamda ne müreffeh Türkiye’nin mimarları esnafları ne de ömrünün en verimli yıllarını ülkemiz için çalışarak katma değer üreterek geçirmiş emeklileri göz ardı emeyeceklerinin ve yok sayamayacaklarının altını çizdi. 

Bakan Işıkhan dan emekli ikramiyesi açıklaması: 5 bin TL lik ikramiyeyi alamayacak olan var mı? SON DAKİKA!

TEK SEFERLİK İKRAMİYEYİ KİMLER ALACAK? NE ZAMAN YATACAK? 

Bakan Işıkhan, geçtiğimiz ay emeklilere tek seferlik bayram ikramiyesi ödendiğini, fakat alışan emeklilerin bundan yararlanamadığını anımsattı. 

Konuya ilişkin açıklamasında "Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı ile bu tek seferlik ikramiyeden, esnaflık yapan emeklilerimiz dâhil, kapsam dışında tutulan tüm emeklilerimiz yararlanacak" diyen Vedat Işıkhan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın müjdesini verdiği gibi, çiftçi, esnaf emekliler de dâhil olacak şekilde tek seferlik ikramiye ödenmesinin yapılacağını belirtti. 

Söz konusu emeklilere, ikramiye ödemesinin Aralık ayının 15'inden önce yapılması bekleniyor. 

TOKİ'nin Elbistan'daki deprem konutları tamamlanma aşamasına geldi!

Bursa'da uçan çatı müstakil evin üstüne kondu! Görenler gözlerine inanamadı

Bu il ve ilçelerden ev alanlar köşeyi döndü! Konut yatırımında en çok değerlenen il ve ilçeler hangileri? 

 


Geri Dön