10 / 05 / 2024

Bakan Işıkhan'dan flaş asgari ücret açıklaması! 9 gün sonra asgari ücrette dananın kuyruğu kopacak! İşte o planlama...

Bakan Işıkhan'dan flaş asgari ücret açıklaması! 9 gün sonra asgari ücrette dananın kuyruğu kopacak! İşte o planlama...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, yeni asgari ücretin belirlenmesi çalışmaları ile ilgili kritik açıklamalarda bulundu.



Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu'nun (TİSK) bir otelde düzenlediği "Ortak Yarınlar Programı" ödül töreninde, söz konusu sosyal sorumluluk olduğunda hiçbir girişim ve projenin kaybetmeyeceğini ifade edederek asgari ücretle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Işıkhan dan flaş asgari ücret açıklaması! 9 gün sonra asgari ücrette dananın kuyruğu kopacak! İşte o planlama...

BAKAN IŞIKHAN'DAN SON DAKİKA AÇIKLAMASI!

TRT Haber'de yer alan habere göre; Bakan Işıkhan dünkü toplantısında "Cumhuriyetimizin 100. yılında artık her alanda sadece kendi ayakları üzerinde durabilen bir Türkiye yok, kendi gücüyle koşmaya azmetmiş bir Türkiye var.

Bunda en büyük pay, çalışan, üreten, ürettiğini katma değere dönüştüren girişimci kardeşlerimize, yatırımcı firmalarımıza, istihdama destek veren işverenlerimize, sosyal paydaşlarımız olan sendikalarımıza ve sivil toplum kuruluşlarımıza aittir.

Hepimizin ortak hedefi ülkemizin dirliği ve birliği, milletimizin huzur ve refahıdır. Bu hedefe ancak birlikte hareket ederek ulaşabiliriz. Ortak yarınları ancak sosyal diyaloğu güçlendirerek kurabiliriz." ifadelerini kullandı.

Bakan Işıkhan dan flaş asgari ücret açıklaması! 9 gün sonra asgari ücrette dananın kuyruğu kopacak! İşte o planlama...

ASGARİ ÜCRET PLANLAMASI BELLİ OLDU!

Bakan Işıkhan, üçlü danışma kurulunu 5 yıl aradan sonra tekrar topladıklarını, çalışma hayatının gündemine dair sorunları çözüm önerileriyle birlikte ele alan çok verimli bir toplantı gerçekleştirdiklerini belirtti.

Işıkhan, istişare anlayışlarının gerektirdiği şekilde bundan sonraki süreçte de sosyal diyalog mekanizmalarını düzenli olarak işletmeye devam edeceklerini söyledi.

11 Aralık tarihinde 2024 yılı asgari ücret seviyesini belirlemek üzere komisyon toplantılarına başlayacaklarını aktaran Işıkhan, her zaman olduğu gibi bu süreci işçi ve işveren temsilcileriyle birlikte uzlaşma ve mutabakat anlayışıyla hassasiyetle yürüteceklerini açıkladı.

Işıkhan, ''Şartlar ne olursa olsun geleceğin güçlü, müreffeh Türkiye'sini birlikte inşa edeceğimize inanıyorum" diye konuştu.

Asgari ücret zammı için ilk toplantı 11 Aralık'ta! Yeni asgari ücret 17 bin 763 TL mi olacak?

Son dakika: Bakan Işıkhan'dan, Asgari ücret ve 5 bin TL'lik emekli ikramiyesine ilişkin açıklama!  

Geri Dön