Kent Haberleri

Bakan Işıkhan'dan memur maaşlarıyla ilgili son dakika açıklaması!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, memur maaş düzenlemesine ilişkin açıklamalarda bulundu. İşte Bakan Işıkhan'dan konuya dair yaptığı açıklamanın tüm detayları...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen Kabine Toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bakan Işıkhan, memur maaş düzenlemesine ilişkin konuştu. Bakan Işıkhan, çalışmalarını sürdürdüklerinin altını çizerek, "Asgari ücreti bitirdik. İşveren ve çalışanlarımızı mutlu etmeye çalıştık. Refah ve yaşam kalitesini arttırmak önceliğimiz" diye belirtti.

İşte Bakan Işıkhan'ın konuya ilişkin değerlendirmeleri...

Bakan Işıkhan, memur maaşları ile ilgili düzenlemeye ilişkin yöneltilen soru üzerine, düzenleme üzerinde çalıştıklarını, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarının takip edilmesi gerektiğini kaydetti.

Meclis tatile girmeden yasal düzenlemenin gündeme gelip gelmeyeceğine dair soruya karşılık ise Işıkhan, "Çalışılıyor, yoğun bir mesai harcanıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın söylediği gibi Meclis tatile girmeden önce... Bazı değişkenleri de dikkate almak lazım. Çok kapsamlı düşünülüyor. Kimsenin mağdur olmaması, çalışanlarımızın refahının artırılması bizim için önemli." diye belirtti.

Işıkhan, düzenlemeye ilikin çalışmanın son durumuna yönelik ise, "Biz çalışmalarımızı sürdürüyoruz" ifadelerini kullanarak şu sözlerle devam etti: "Çalışma hayatının tek boyutu yok. Asgari ücreti bitirdik. İşveren ve çalışanlarımızı mutlu etmeye çalıştık. Refah ve yaşam kalitesini arttırmak önceliğimiz."

Öte yandan, Memur maaş zammına ilişkin kanun teklifinin bu hafta içinde TBMM’ye sunulması ve hızlıca yasalaştırılması bekleniyor.

En düşük memur maaşını 22 bin TL'ye yükseltirken kullanılan yüzdelik oran ve seyyanen zammın tüm memurlara aynen uygulanması öngörülüyor. 

4 milyonun üzerinde memur, 16 milyona yakın emeklinin temmuz maaş zammı yarın açıklanacak enflasyon rakamlarından sonra netleşecek.

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıklayacağı 6 aylık enflasyona göre memur ve memur emeklilerine, toplu sözleşmeye bağlı ikinci 6 ay zammına ek olarak verilecek enflasyon farkı da ortaya çıkacak.

EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞI ŞU ANDA 12 BİN 632 TL

En düşük memur maaşı mevcutta 12 bin 632 Türk Lirası seviyesinde. Bu tutarın 22 bin Türk Lirası olması halinde en düşük memur maaşına yüzde 74 oranında zam gelmiş olacak.

Müteahhitler yılın ilk yarısında 7,5 milyar dolarlık iş üstlendi!

Türkiye'deki yapı stokunun yüzde 40-45’i güvenli değil: Alan bazlı kentsel dönüşüm yapılmalı!

Hükümet düğmeye bastı! Boş tutulan evlere vergi artışı geliyor!