Kent Haberleri

Bakan Işıkhan'dan son dakika emekli maaş farkı ve asgari ücret açıklaması!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 2024 ve 2025 yılı için farklılık gösterecek emekli aylıkları ve asgari ücret ile ilgili açıklama yaptı. İşte Bakan Işıkhan’ın o açıklamaları…

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan pek çok kişinin gündeminde yer alan "Yıllara göre değişen emekli maaş farkları değişecek mi?" sorusuna cevap verdi. İşte Bakan Işıkhan’ın pek çok kişinin gündeminde yer alan konu ile ilgili o açıklamaları…

Bakan Işıkhan konu ile ilgili olarak şunları dile getirdi: "Bazı dönemlerde, enflasyon yüksek dönemlerde bu tarz konular gündeme gelebiliyor. Aylık bağlama oranlarına ilişkin olarak bazı farklılıklar ortaya çıkabiliyor. Biz emeklilik sistemi ile çok oynamayı düşünemiyoruz. Bakanlıklarımızın da söz konusu bu konuda hassasiyet gösterdiklerini biliyorum. Burada konuyu ince eleyip sık dokumak gerekli. Zaman içerisinde SGK ve Bakanlık olarak şu mesajı vermek isterim, bizim çalışanlarımızın daha çok çalışmasına ihtiyaç var. Zaten emeklilik bir haktır. Burada belli bir süreyi doldurduğumuz zaman hepimiz emekli olacağız fakat vatandaşlarımızdan ricamız şudur. Sağlıklıyken çalışmaya, üretmeye ihtiyacımız var. Sistemde ne kadar kalırlarsa emekli aylıklarının daha da yüksek olacağını öngörebiliyoruz.

Yurttaşlarımızın emeklilik kararına müdahale edecek noktada değiliz. Şu anda bu süreyi, hakkını dolduranlar, dilekçesini verip emekli aylığına hak kazanabilir. Sistemde kalıp çalışmayı tercih etmelerini de ben rica ediyorum. Bizim daha fazla SGK primine ihtiyacımız var. Sürdürülebilir sistem bırakmak için daha çok üretmeye ihtiyaç var."

"TAMAMLAYICI EMEKLİLİK SİSTEMİYLE İLGİLİ ÇALIŞMA YOK"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "Tamamlayıcı emeklilik sistemiyle ilgili bir çalışma söz konusu değil. 'Kıdem tazminatının yerine geçecek' endişeleri var. Bu konu ile ilgili olarak işçi ve işveren kesimi rahat olsun" ifadelerini kullandı.

2025 YILI ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ayrıca 2025 yılı asgari ücret ile ilgili olarak da  “Asgari ücretin yaşam standartlarını iyileştirecek, ekonomimizin de genel istikrarına, yapısına zarar vermeyecek bir düzeyde belirleneceğini umut ediyorum" dedi.

 

Depremzedeler için yapılan 531 köy evi teslim edildi! 3 bin 302 kırsal konutun da kurası çekildi!

TOKİ’nin yüzde indirim kampanyasından 22 bin 187 konut ve iş yeri alıcısı yararlandı!

Edirne ve Muğla’da belediyeler 50 bin TL’den başlayan fiyatlarla arsa satıyor!