29 / 06 / 2024

Bakan Işıkhan'dan 'zam yok' açıklaması! Ne asgari ücrete ne de emekliye refah payı zammı verilmeyecek!

Bakan Işıkhan'dan 'zam yok' açıklaması! Ne asgari ücrete ne de emekliye refah payı zammı verilmeyecek!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'tan asgari ücret ve emekli fefah fayı ödemeleri ile ilgili açıklama geldi. Bakan Işıkhan, ne asgari ücrete ne de emekli refah payına zam olmayacağını açıkladı.



Temmuz ayının yaklaşması ile gözler asgari ücret zammına ve emekli refah payı ödemelerine çevrilmişti. Bakan Işıkhan, ne asgari ücrete ne de emekli refah payına zam olmayacağını söyledi. 

ASGARİ ÜCRETE ARA ZAM YOK!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nda önce parlamento muhabirlerinin sorularını cevapladı. 'Asgari ücrette ara zam olacak mı?' sorusuna Bakan Işıkhan, asgari ücrette artış olmayacağını belirtti ve “Göstergeler olumlu geliyor, yeni asgari ücreti belirlemek üzere aralıkta birlikte olacağız” dedi.

EMEKLİYE REFAH PAYI 'YOK'

Bakan Işıkhan'a sorulan, 'Emekliye enflasyon farkının haricinde bir refah payı gündeme gelebilir mi?' sorusuna ise “Şu an gündemimizde yok. Zaten toplu sözleşme kapsamında artışlar olacak. Ayrıca enflasyonla ilgili farklar söz konusu olduğunda onları veririz. Onun dışında refah payı ile ilgili bir çalışmamız yok” cevabını verdi. 

Bakan Işıkhan dan zam yok açıklaması! Ne asgari ücrete ne de emekliye refah payı zammı verilmeyecek!
EMEKLİLER TEMMUZ'DA NE KADAR ZAM ALACAK?

Milyonlarca emeklinin gözü Temmuz ayında yapılacak zam oranında. Emekliye temmuzda ne kadar zam yapılacak?

12 bin TL emekli maaşı alan emekliler için yapılan hesaplamada;

Açıklanan enflasyon rakamlarına göre maaşlara yüzde 22,72 oranında zam yapıldığında maaşlardaki artış 2 bin 726 TL olacak.  Yani 14 bin 726 liraya yükselecek. 

13 bin TL emekli maaşı alan emekliler için hesaplama:

TÜİK tarafından açıklanan 5 aylık rakamlara göre maaşlara 22,72 oranında zam yapıldığı zaman maaşlardaki artış 2 bin 953 TL olacak. Yani 13 bin lira maaş alanlar zam sonrası 15,953 lira.

14 bin Türk Lirası emekli maaşı alan emekliler için hesaplama:

Maaşlara 22,72 oranında zam yapıldığı zaman maaşlardaki artış 3 bin 180 TLolacak. Zam sonrası maaş; 17 bin 180 lira.

En düşük emekli aylığı olan 10 bin Türk Lirası maaş alan emeklilere de yüzde 22,72 zam yapıldığı zaman söz konusu maaş 2 bin 272 TL olacak yani yapılan hesaplamalara göre en düşük emekli maaşı zam sonrası 12 bin 272 lira olması bekleniyor.
 

Emekliye bu aya özel tam 12 bin TL yatıyor! Denizbank promosyon ne kadar? İşte Denizbank emekli promosyon 2024...

O emekliler Temmuz ayında 62 bin 552 TL maaş alacak! Son dakika rakamlar belli oldu! 

Geri Dön