Kent Haberleri

Bakan Karaismailoğlu Zigana Tünelinin açılış tarihini açıkladı! Tarihe geçecek!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, tarihe geçecek projeler arasında olan Zigana Tüneli'nin 3 Mayıs'ta açılacağını açıkladı. 3 Mayıs tarihinde açılacak olan Zigana Tüneli'nin tarihe geçecek projeler arasında yer aldığını belirtti

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, canlı yayında önemli açıklamalarda bulundu. 3 Mayıs tarihinde açılacak olan Zigana Tüneli'nin tarihe geçecek projeler arasında yer aldığını belirtti.

BAKAN KARAİSMAİLOĞLU AÇIKLADI!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu canlı yayında gündemle ilgili soruları yanıtladı. Ankara-Sivas arası hızlı tren ile ilgili şu ifadeleri kullandı: ''Bu projeler sayesinde bölgelerdeki yatırım da artıyor. Sivas’tan 2 saatte Ankara’ya gittiği gibi bir Sivaslı kardeşimiz İstanbul’a 6 saate gidebilecek. Bu konforu Kırıkkaleliler de yaşayacak, Yozgatlılar da.

Bu projeler sayesinde bölgelerimiz daha hızlı büyüyor. Bu yaptıklarımızın üzerine daha da fazla koyacağız. Bütün planlarımızı yaptık. 2053 yılına kadar ne yapılacağı bellidir. 13 bin 890 kilometre demiryolu ağımız 2053 yılına geldiğimizde 28 bin kilometreye çıkacak. Bunun 13 bin kilometresi de hızlı tren olacak.'' dedi.

ZİGANA TÜNELİ TARİHE GEÇECEK!

Demir yolu ulaşımının önemini açıklayan Karaismail oğlu karbon emisyonunun azaltılmasında bize en büyük yardımcı olacak şeyin demir yolu ağı olduğunu açıklayarak sözlerine şu şekilde devam etti: ''Yaşam konforu artıyor, hem de üretim maliyetleri artıyor.

Türkiye doğru zamanda doğru yatırımları sürdürecek. Tarih yeniden yazılıyor, hayalleri gerçek yapıyoruz. 3 Mayıs'ta açılacak Zigana Tüneli tarihe geçecek projelerden biri olacak.'' dedi.

ANKARA-SİVAS HIZLI TREN HATTI MAYIS SONUNA KADAR ÜCRETSİZ OLACAK!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Ankara-Kırıkkale-Yozgat-Sivas Hızlı Tren hattımız, mayıs ayı sonuna kadar ücretsiz. Milletimize hayırlı olsun." ifadelerini kullandı.

Türkiye için önemli bir proje gerçekleştirdiklerini söyleyen Karaismailoğlu, demiryolu hatlarının toplam uzunluğunun 13 bin 896 kilometreye yükseltildiğini ve hızlı tren hatlarının uzunluğunun 2 bin 228 kilometreye ulaştığını söyledi.  Projenin Kırıkkale, Yozgat ve Sivas gibi illeri hızlı tren ağına dahil ederek yaklaşık 1 milyon 400 bin vatandaşın hızlı trenle seyahat etme imkanı sağlayacağını ifade etti.