Ekonomi

Bakan Kirişçi duyurdu! Milyonların beklediği destek ödemeleri başladı! İşte detaylar!

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, 713,8 milyon liralık destek ödemesinin bugün yapılacağını duyurdu. İşte detaylar!İşte konuya dair merak edilen ayrıntılar…

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, 713,8 milyon liralık destek ödemesin başladığını açıkladı. İşte konuya dair merak edilen ayrıntılar…

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, 713 milyon 836 bin liralık tarımsal destek ödemesinin çiftçilerin hesaplarına bugün itibaren aktarılacağını belirtti. Kirişci, sosyal medya hesabından konu ile ilgili yaptığı paylaşımda, "713 milyon 836 bin liralık tarımsal destek ödemelerini bugün itibaren çiftçilerimizin hesaplarına geçiriyoruz, Hayırlı ve bereketli olsun" dedi.

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci'nin yaptığı paylaşımında desteğin detaylarına dair bilgiler de yer aldı. Bu bilgilere göre, Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) alım prim desteği için 426 milyon 540 bin 749 lira, hayvan genetik kaynakları koruma desteği hakkında 39 milyon 575 bin 160 lira, kırsal kalkınma yatırımları desteği için 37 milyon 188 bin 9 lira, tarımsal yayım ve danışmanlık desteği için 25 milyon 864 bin lira ödeme yapılacak.

Hastalıktan ari işletme desteği çatısı altında 154 milyon 334 bin 360 liralık, atık-aşı-küpe uygulama desteği bağlamında 2 milyon 397 bin 654 liralık, et regülasyonu desteği ile 9 milyon 960 bin liralık, düve alım desteği kapsamında da 1 milyon 736 bin liralık ödeme gerçekleştirilecek. Hayvan hastalıkları tazminat desteğine yönelik ödeme tutarı da 16 milyon 240 bin 68 lira ödeme yapılacak.

AİLE DESTEK PROGRAMI ÖDEMELERİ NE ZAMAN BİTECEK?

Aile Destek Programı kapsamında 12 ay boyunca düzenli olarak ödemeler yapılacak. 850 ile 1.250-TL arasında değişen tutarlarda olmak üzere en fazla 12 ay süre ile Aile Destek Programı ödemesi gerçekleştirilecek. 12 aylık olacak şekilde yapılan döneminin son ödeme tarihi 2023 yılı Haziran olarak belirlendi. Bu dönemin ödemesi takip eden Temmuz ayı gerçekleştirilerek söz konu destek programı son bulacaktır.

SED YARDIMI BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?

SED yardımından faydalanmak isteyen öğrenciler başvuru işlemlerini e-Devlet sistemi üzerinden yapabilecektir. E-devlet'ten yapılacak başvurular için sistemdeki Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı sayfasına geçiş yapılarak başvuru işlemlerini gerçekleştirilir.

4 yıllık çalışan istifa ederse tazminat alır mı?

KYK burs mu kredi mi olduğunu nasıl anlarız?

Ocak 2023 TEFE TÜFE zam tablosu şaşırttı! İşte emekliye ve memura maaşı!