Ekonomi

Bakan Kirişci resmen açıkladı! Çiftçilere 468 milyon TL avans müjdesi! Bugün hesaplara yatıyor! 

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, 468 milyon Türk Lirası tutarındaki avans ödemelerinin bugün çiftçilerin hesaplarına yatırılacağını açıkladı. İşte o ödemeyle ilgili tüm detaylar... Vahit Kirişci, pancar sulama avansı ödemeleriyle ilgili konuştu

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci'den çiftçileri ilgilendiren bir son dakika açıklaması geldi. Vahit Kirişci, pancar sulama avansı ödemeleriyle ilgili konuştu. Kirişci, çiftçileri ilgilendiren son dakika açıklamasını sosyal medya hesabı Twitter'dan gerçekleştirdi. 

Peki pancar sulama avansı ödemeleri ne kadar? Pancar sulama avansı ödemeleri yattı mı? İşte ayrıntılar ve Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci'nin konuyla ilgili o açıklaması...

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci çiftçileri ilgilendiren son dakika açıklamasında "Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesinde yer alan Türkşeker tarafından 25 Ağustos Perşembe günü pancar çiftçimizin hesabına yatırılacak 468 milyon Türk Lirası sulama avansıyla birlikte toplamda çiftçimize verilen nakdi avans desteği 1 milyar 617 milyon Türk Lirası olacak" ifadelerini kullanarak müjdeyi verdi.

 

Vahit Kirişci, sözleşmeli tarım çerçevesinde bu sene pancar ekimi yapan 28 bin 427 pancar çiftçisine bugüne kadar toplam 1 milyar 617 milyon lira nakdi ödeme yapıldığını vurguladı.

Aynı zamanda Bakan Kirişci, 1 milyar 69 milyon Türk Lirası ayni avans olmak üzere toplamda 2 milyar 686 milyon Türk Lirası tutarında avans ödemesi yapıldığının altını çizdi. Kirişci, ödemelerin pancar çiftçisine hayırlı olması temennisini dile getirdi. 

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci'nin tam açıklaması şu şekilde:

"Türkşeker aracılığıyla 468 milyon TL’lik sulama avansını bugün pancar üreticisi çiftçilerimizin hesaplarına aktarıyoruz. 
@turksekeras


Hayırlı ve bereketli olsun. #SenÜretYeter"

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, dün gerçekleştirdiği açıklamasında da, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumuna (TKDK) sunulan proje başvurularında talep edilen destek tutarının yaklaşık 8,3 milyar Türk Lirası olduğunu belirtmişti. Tarım ve Orman Bakanlığı verilerine göre, şimdiye kadar program kapsamında 21 bin 43 projeye destek sağlandı. Bunların yatırım tutarı 15 milyar 545 milyon 873 bin 418 Türk Lirası şeklinde olurken, ödenen hibe miktarı ise 8 milyar 281 milyon 837 bin 491 Türk Lirası olarak dikkatleri çekti. 

Çiftçiler dikkat! Bakan Kirişçi duyurdu: Kırsal kalkınma destekleri artıyor! 

Bakan Kirişci müjdeyi verdi! Tarım Kredi ürünleri zincir markette de satılacak!

Çiftçiler dikkat! Mazot, gübre ve yem desteğinde son dakika! Bakan Kirişci resmen açıkladı!