Kent Haberleri

Bakan Kirişçi resmen açıkladı! Çiftçilere müjde üstüne müjde! Bu ücretlerin yarısı devlet tarafından ödenecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan çiftçilere son dakika müjdesi geldi. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, Tarımsal sulama ücretlerinin yarısının devlet tarafından ödeneceğini duyurdu. 2023 yılı tarımsal sulama ücretlerinin yüzde 50'si devlet tarafından ödenecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan çiftçileri yakından ilgilendiren tarımsal sulama ücretlerinin yarısının karşılanacağının müjdesini verdi. 2023 yılı tarımsal sulama ücretlerinin yüzde 50'si devlet tarafından ödenecek. 

YARISI DEVLET TARAFINDAN ÖDENECEK!

Tarım ve Orman Bakanlığı çiftçilerin tarımsal sulama ücretlerinin yüzde 50'sinin karşılanacağını açıkladı. Karar Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık twitter hesabından şu açıklamaları yaptı: ''Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında Cumhurbaşkanımızın kararıyla; çiftçilerimizin 2023 yılı tarımsal sulama ücretlerinin yüzde 50'si Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından karşılanacak. Osmaniyeli üretilerimiz başta olmaküzere bütün çiftçilerimize hayırlı olsun'' dedi.


BAKAN KİRİŞÇİ MÜJDEYİ VERDİ!

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, çiftçiye verilecek olan sulama desteği il ilgili müjdeyi verdi: "Çiftçilerimizin 2023 yılı tarımsal sulama ücretlerinin yüzde 50'sini karşılayacağız..

Bir yandan çiftçimizin tarımsal girdi maliyetlerini desteklerken diğer yandan da sulama yatırımlarımızı artırıyoruz. Önümüzdeki 5 yıllık süreçte ekonomik olarak sulanabilecek tüm alanlarda gerekli altyapıyı sağlayacağız inşallah.

Yapay zekânın kullanıldığı basınçlı ve modern sulama sistemlerini yaygınlaştırarak su kaynaklarımızı en etkin şekilde kullanmaya ve üretimde verimliliği artırmaya devam edeceğiz." demişti.

HÜKÜMET RESMEN AÇIKLADI!

Hükümet milyonlarca çiftçinin sigortalı çalışmasını teşvik etmek ve kolay emeklilik için yeni uygulamalar için düğmeye bastı.

Kayıtlı istihdama geçişi teşvik etmek için özel prim dönemi uygulamasından sonra şimdi sosyal güvenlik prim desteği sağlanacak. 

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'den de çiftçiler için, girdi maliyetlerini düşürecek müjdeli haber geldi. Bakan Nebati, çiftçilere yönelik olarak su kullanım hizmet bedelinde yüzde 50 indirim yapılacağını duyurdu.

Bakan açıkladı: Çiftçilere 4,5 milyar lira sulama desteği!

Çiftçiler dikkat! Buğday, mısır, arpa fiyatlarında Nisan şoku! Hangi borsada buğday, mısır, arpa kaç TL? 

Çiftçilerin mazot ve gübre desteği yattı mı? İl il mazot gübre ödemesinde son dakika!