Kent Haberleri

Bakan Kirişçi'den çiftçilere müjde: 2023 buğday taban giyatları açıklanacak! Hazırlıklarınızı yapın!

Türkiye'deki seçim sonrası gelişmeler devam ediyor. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, 2023 buğday taban fiyatları hakkında açıklamalarda bulundu. Tarım yazarı Ali Ekber Yıldırım da buğday fiyatları için tarih verdi. Detaylar şöyle... Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin sonuçlanmasıyla birlikte çiftçiler, yeni hükümetin tarım politikaları ve fiyatlandırma konusunda yapacağı adımları yakından takip ediyor

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın yeni taban fiyatlarını açıklamaya hazırlandığı buğday konusunda çiftçilerin meraklı bekleyişi devam ediyor. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin sonuçlanmasıyla birlikte çiftçiler, yeni hükümetin tarım politikaları ve fiyatlandırma konusunda yapacağı adımları yakından takip ediyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçim sonrası yaptığı balkon konuşmasında tarıma ve çiftçilere yönelik destek sözleri verdi. Girdi fiyatlarının düşürülmesi, üretici gelirinin artırılması ve tüketici erişimini kolaylaştıracak yeni bir sistemin hayata geçirileceği vurgulandı. Bu sözlerin ne ölçüde yerine getirileceği ise çiftçiler tarafından merakla bekleniyor.

Çiftçiler, buğday gibi hububat ve bakliyat gibi ürünlerin taban fiyatlarının açıklanmasını bekliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni kabinesini duyurmasının ardından Tarım ve Orman Bakanı görevine getirilecek kişinin buğday ve diğer ürünlerin fiyatlarını açıklaması bekleniyor. Tahminlere göre, buğday taban fiyatlarının 10 günlük bir süre içinde duyurulması öngörülüyor.

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi daha önce yaptığı açıklamada, piyasa şartlarının dikkate alınacağını belirtmişti. Geçtiğimiz yıl buğdayın 7.450 TL'ye alındığını ifade eden Kirişçi, bunun bin TL'lik kısmının Toprak Mahsulleri Ofisi'ne teslim edilen ürünler için olduğunu ve piyasada buğdayın 6.450 TL civarında işlem gördüğünü söyledi. Bu yıl da benzer hesaplamaların yapılacağını ve üreticinin üretim maliyetleri ile refah seviyesinin önemli olduğunu vurguladı.

Çiftçiler, buğday taban fiyatlarının açıklanmasını beklerken, tarım politikaları ve destekler konusunda yapılacak adımları yakından takip etmeye devam edecekler. Buğday fiyatlarının belirlenmesi, çiftçilerin gelirini etkileyen önemli bir faktör olduğu için tarım sektörü açısından büyük öneme sahiptir.