Ekonomi

Bakan Kirişçi'den flaş et ve süt fiyatları açıklaması! Gerekeni yaparız

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, süt ve et fiyatlarına ait açıklama yaptı. Kirişçi, 'Ne etimizde ne sütümüzde eksiğimiz yok, lüzum olursa de gerekli tedbirler alınır.' açıklamasını yaptı.İstanbul’da barajların doluluk seviyesi yüzde 33,3

Yağışların düzensizliğine vurgu yapan Kirişci, şunları kaydetti;

Antalya Kumluca’da 90 günde yağması lazım gelen yağış 1 günde yağdı. İstanbul’da barajların doluluk seviyesi yüzde 33,3. Hiç su gelmemesi durumunda İstanbul’un 3,5 aylık ihtiyacını  karşılayacak su rezervi var. Barajlara su gelmemesi halinde Ankaralıların tüm içme suyu ihtiyacını 6 aydan daha çok karşılayacak kapasitesi var. İzmirde ise barajların su kapasitesi gereksinimi 7 aydan fazla karşılayabilir.

"6 MİLYON HAYVANIN KISIRLAŞTIRILMASI PLANLANIYOR"

Kimsesiz sokak hayvanları ile alakalı ciddi bir yol kat ettik, paydaşlarımızın da katkılarını alıp son halini vereceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımıza da bunu arz edeceğiz. 6 milyon hayvanın kısırlaştırılması planlanıyor. Kısırlaştırıldıktan sonra hayvan geldiği yere geri götürülecek mi götürülmeyecek mi bunun gibi detaylar üzerinde çalışılıyor.  O çalışmalara son hali en kısa sürede verilecek. Evcil hayvanların mikroçiple kayıt altına girmesi için son gün 31 Aralık'tı. 1 milyon 493 bin 541 hayvan sisteme kaydedildi. 500 bin civarında kişi de erteleyerek sonraya yapmak için beyanda bulundu.

TAHIL KORİDORU

Dün itibarıyla 17 milyon ton tahıl koridordan geçti. Ukrayna Rusya Savaşı sulhla bitmezse önümüzdeki senelerde dünyayı daha büyük bir tehlike bekliyor.

 

ZİNCİR MARKETLERDEKİ FİYAT ARTIŞI

Ticaret Bakanlığı ile eş güdüm içinde çalışıyoruz. Velev ki ‘a’ ürününün anormal seviyede içeride fiyatları arttı, burada da işin kontrolünü sağlamak adına ihracat yasaklarını getirerek bunu da dengede tutmaya çalışıyoruz. Gıda arz güvenliği ile ilgili Gıda Arz Güvenliği Daire Başkanlığı'nı devreye soktuk. Bu daire başkanlığı 
aracılığı ile yurt içinde ve dışında tüm ürünlere ilişkin arzları takip ediyoruz. 8 ülkede 9 tarım müşavirimiz var. Onlara sadece bulunduğunuz ülkeleri değil komşu  ülke ve civar ülkeleri de kesinlikle mercek altına alın diyoruz.

ET VE SÜT FİYATLARI

Spekülatif hareket gözlemlediğimizin altını çizmek istiyorum. Ne etimizde ne sütümüzde eksiğimiz yok, gerekirse de gerekli önlemler alınır. Üreticimizi  mağdur etmedik etmeyiz. Kasaplık hayvan tedariki yapılıyor.

2 YENİ MÜJDE

Önümüzdeki günlerde Tarım ve Orman Bakanlığı'na 6 bine yakın yeni çalışan alımı yapılacak. Genç çiftçilere yönelik Uzman Eller Projesiyle verilen destekler 100 bin TL'den 250 bin TL'ye çıkarılacak.

Önce marketler uygulamaya aldı! Şimdi de hazır giyimciler uygulayacak

Bakanlık açıklama yaptı! O yorumlar yanlış

Carrefour'dan 2023'e özel kampanya! Xiaomi Redmı Note 10S'e yüzde 17 indirim... 09 Ocak 2023 fiyat listesi