İş Fırsatları

Bakan Koca açıkladı! 12 bin 700 atama yapılacak!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıkladı. Koca 12 bin 700 atama yapılacağını duyurdu. İşte detaylar!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, 12 bin 700 atama yapılacağını açıkladı.

İşte haberin ayrıntıları…

Bakan Koca Twitter üzerinden yaptığı açıklamada; "Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Maraş, Kilis, Malatya, Osmaniye, Şanlıurfa için 71 ilden isteğe bağlı yer değişikliği kurası ile birlikte 12 bin 700 atama yapılacak" diye konuştu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, depremin meydana geldiği bölgelerde hizmet için 10 ilde isteğe bağlı olarak yer değişikliği kurası ile alakalı ayrıntıları Twitter'dan paylaştı. Bakan Koca, paylaşımında şu ifadelere yer verdi;

Depremin etkilediği bölgeler yani Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa için diğer 71 ilden, isteğe bağlı yer değişikliği kurası ile 12.700 ataması gerçekleşecek. İsteğe bağlı atamalardan 1.881’i uzman hekim alınırken, 249’u hekim, 146’sı uzman diş hekimi, 232’si diş hekimi, 81’i eczacı, 4.255’i hemşire, 1.302’si ebe, 4.024’ü sağlık memuru ve teknikeri, 530’u diğer gruplarda bulunan sağlık personeli ataması yapılacaktır.

Sağlık Bakanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği kapsamında İsteğe Bağlı İller Arası Yer Değişikliği Kurası için başvurular Personel Bilgi Sisteminden yapılacak. Son gün ise 15 Mart olarak belirtildi. Yerleştirmeler 30 Mart tarihinde noter huzurunda yapılacak. Yerleştirmede öncelik, sırası ile hizmet puanı ve hizmet süresi daha yüksek personel için yapılacak. Hizmet puanı ve hizmet süresi aynı olanlar arasında tercih kura ile belirlenecek.

SAĞLIK BAKANLIĞI 2. PERSONEL ALIMI NE ZAMAN?

Sağlık çalışanları büyük bir merakla atama bekliyor. Personel alımının 2. etabı için sağlık çalışanlarının gözleri ve kulakları yapılacak açıklamaya kilitlendi. İlk alımı geçtiğimiz günlerde yapılan başvuruların 2. etabı için bekleyiş devam ediyor. Diğer taraftan kadro ve kontenjan bilgileri de sorgulanmaya başladı.

İşte konu hakkındaki detaylar…

SAĞLIK BAKANLIĞI 2. PERSONEL ALIMI NE ZAMAN YAPILACAK?

Sağlık Bakanlığı 42 bin 500 personel alım tarihi hakkında olarak henüz net bir bilgi paylaşılmadı. Konu hakkında resmi bir açıklama geldiği zaman haberimizde yer alacaktır.

BRANŞ DAĞILIMI BELLİ OLDU MU?

ÖSYM’nin yayınlayacağı kılavuzda alımı yapılacak kadroların dağılımı, eğitim düzeyi ve başvuru şartları gibi bilgiler yer alacak. İkinci alımlarda da toplam kontenjan 42 bin 500 olacağı duyuruldu. Bakanlığın ihtiyacından dolayı alım yapılacak branşlar netliğe kavuşacak.