Toki

Bakan Kurum açıkladı! TOKİ 250 bin konut projesine 24 saat olmadan 439 bin 375 başvuru geldi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, TOKİ sosyal konut projesinin ilk gününde başvuru sayısının 507 bin 937 olduğunu açıkladı. İşte açıklamanın detayları... Bakan Kurum, sosyal medya hesabından yaptığı bilgilendirmede, "Yüzyılın konut projesine ilk gününde e-Devlet üzerinden 439 bin 375, bankalara 68 bin 562, toplam 507 bin 937 başvuru geldi


Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Beşiktaş'ta düzenlenen "Cumhuriyet Tarihinin En Büyük Sosyal Konut Hamlesi Basın Buluşması" programında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı sosyal konut hamlesi ile ilgili yeni detayları paylaştı.

Bakan Kurum, sosyal medya hesabından yaptığı bilgilendirmede, "Yüzyılın konut projesine ilk gününde e-Devlet üzerinden 439 bin 375, bankalara 68 bin 562, toplam 507 bin 937 başvuru geldi. Projemize yoğun ilgi gösteren tüm vatandaşlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum" ifadesini kullandı.

Arsa ve iş yeri başvuruları 10 Ekim'de başlayacak!

Kurum, ayrıca Beşiktaş'ta düzenlenen "Cumhuriyet Tarihinin En Büyük Sosyal Konut Hamlesi Basın Buluşması" programında, sosyal konut başvurularının 31 Ekim'de tamamlanacağını duyurdu.  Bakan Kurum, arsa ve iş yeri başvurularının ise 10 Ekim'de başlayacağını, 7 Kasım'da ise biteceğini açıkladı.

İşte TOKİ sosyal konut projesi kapsamında merak edilen bütün detaylar...

TOKİ'nin resmi internet sitesinde yayınlanan bilgilerin ardından, il il 250 bin konut projesinin hangi bölgelerde yapılacağı bilgisi paylaşıldı. TOKİ Sosyal Konut Projesi hakkında detaylar belli oldu. 

250 bin TOKİ Sosyal Konut Projesi'nin hangi şehirlerde ve ilçelerde yapılacağı da belli oldu. Şehir ve ilçelere dair detayları TOKİ’nin resmi sayfasından öğrenebilirsiniz.


BAŞVURU TARİHİ

14 EYLÜL ile 31 EKİM 2022

PROJEDE NELER OLACAK?
- Konut

- Konut Arsası

- Sanayi Siteleri

KİMLERE KONTENJAN AYRILACAK?
- Gençler yüzde 20

- Emekliler yüzde 20

- Şehit Yakınları - Gaziler yüzde 5

- Engelliler yüzde 5

- Diğer Vatandaşlarımız için de yüzde 50

TOKİ SOSYAL KONUT BAŞVURU ŞARTLARI:
- T.C. vatandaşı olmak,

- Proje şehir sınırları içinde en az 1 ikamet ediyor olmak veya proje il nüfusuna kayıtlı olmak,

- Başvuruda bulunanların kendileri, eşleri ve yasal sorumlulukları altındaki çocukları üzerine T.C. sınırları içinde tapuda kayıtlı konutlarının bulunmaması; TOKİ’den daha önce ev sahibi olmama ve herhangi bir ev almış olmamak,

- İstanbul için aylık hane halkı gelirinin, en fazla net 18.000 Türk Lirası, yurt genelinde de 16.000 Türk Lirası olması. Fakat bu kritere şehit aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile bunların dul ve yetimler hariç tutulmaktadır.

TOKİ Düzce sosyal konut projesinde kaç konut inşa edilecek? TOKİ Düzce 2022 konut projesi hangi ilçelerde yapılacak?

TOKİ İstanbul sosyal konut projesinde kaç konut inşa edilecek? TOKİ İstanbul ucuz konut hangi ilçelerde yapılacak?

TOKİ İzmir sosyal konut projesinde kaç konut inşa edilecek? TOKİ İzmir ucuz konut projesi hangi ilçelerde inşa edilecek?