Genel

Bakan Kurum açıkladı: Yarısı Bizden ev kampanyasında rekor başvuru yapıldı!

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "İstanbul'da Yarısı Bizden Kampanyası" kapsamında güncel olarak 810 bin bağımsız bölüm için 190 bin başvuru aldıklarını açıkladı. İstanbul’da yer alan riskli yapıların restore edilmesine yönelik olan bu kampanyada maliyetlerin yarısını devletBakan Kurum, şu anda 810 bin bağımsız bölüm için 190 bin başvuru aldıklarını da belirtti

Maltepe'de yapılan açıklamada Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul'daki riskli yapılar için başlattıkları "yarısı bizden, yarısı devletimizden" kampanyasına vurgu yaparak, İstanbul'un 39 ilçesinde ve 963 mahallesinde bulunan riskli konutları yapılandıracaklarını ifade etti. Bakan Kurum, şu anda 810 bin bağımsız bölüm için 190 bin başvuru aldıklarını da belirtti.

 

Bakan Kurum Maltepe Sanayici ve İş Adamları Derneği’ne ziyarette bulundu ve açıklamalar yaptı

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Yarısı Bizden ev kampanyasına yönelik açıklamalarını Maltepe Sanayici ve İş Adamları Derneği’ne yaptığı ziyarette yapmıştı. Yaptığı açıklamaların ardından şu cümleleri aktardı: “Bugün, Türkiye yüzyılının dönüm noktasında sizlerle buluşmaktan dolayı büyük bir gurur duyuyoruz. Sizler her zaman yanımızda olan, mesai arkadaşlarımız olan değerli dostlarımızsınız. Ticaretimizden sanayimize, şehircilik adımlarımızdan vatandaşlarımızın refahı için yaptığımız istişarelerimize kadar her konuda sizlerle birlikte ilerledik.”

Bakan Kurum, sözlerine şunları da ekledi: “Güçlenen ekonomimizle, dünya lideri olma yolunda ilerleyen İstanbulumuz için ve ülkemiz için mücadele veriyoruz. Ticaretimizle dünya sahnesinde önde gelen bir şehir olma hedefimize emin adımlarla ilerliyoruz. Bu noktada, bu başarıya katkı sağlayan her bir kardeşime ayrı ayrı teşekkür etmek istiyorum.”

 

 

“14 Mayıs’ta açık ara fark atarak öne çıkmayı başardık”

Bakan Kurum, Türkiye için hayati önem taşıyan seçimle ilgili de fikirlerini şu şekilde belirtti: “ 14 Mayıs tarihi, ülkemiz için tarihi bir dönüm noktasıydı ve gururla söyleyebilirim ki, biz bu eşiği büyük bir farkla açık ara önde tamamladık. Seçimlere her girdiğimizde olduğu gibi, sayın Cumhurbaşkanımız yine liderliğini vurgulayarak en önde yer aldı ve yakın rakibine tam 2,5 milyon oy fark attı. 28 Mayıs’ta da inşallah zaferimizi yeniden kutlayacağız.”

'Yarısı Bizden' kampanyasının ilk yıldaki maliyeti 313,5 milyar TL! 

Yarısı Bizden Kampanyası'na bugüne kadar 709 bin bağımsız birim için 155 bin başvuru geldi! 

Yarısı Bizden kampanyasına başvuru sayısı 670 bini geçti!