Kent Haberleri

Bakan Kurum Adalar'a 12 müjdesini açıkladı! Tapu problemi kalmayacak...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı  Murat Kurum Adalara 12 müjdesini açıklayarak '' Adalar’da hiçbir tapu problemi olmayacak! Sorunu kökten çözmüş olacağız!” dedi. Ziyareti esnasında açıklamalarda bulunan Kurum Adalar halkına müjdelerini peş peşe açıkladı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum bugün Büyükada’yı ziyaret etti. Ziyareti esnasında açıklamalarda bulunan Kurum Adalar halkına müjdelerini peş peşe açıkladı.

Kurum: ''Adalar’a, elleri dolu dolu geldiklerini ifade ederek, “Heybemiz dolu dolu geldik! Adalar’a müjdelerle geldik! Sizlerle el ele, gönül gönüle vererek Adalar’ımıza değer katmaya, milletimize hizmet etmeye, yeni yatırımlar yapmaya, hep birlikte yeni projeler başlatmaya geldik!” ifdelerini kulanarak 12 müjdesini açıkladı....

ADALAR'A 12 MÜJDE!

Murat Kurum Adalar'a 12 müjde ile geldiklerini söyleyerek, müjdeleri şu şekilde açıkladı:

İlk olarak 9 ada ve 5 mahallede mülkiyet sorunlarına ilişkin tapu ve kadastro sicillerinde gerekli düzenlemeleri ve güncellemeler yapıldı.  Burada tapu sorununu ve uyuşmazlıkları çözüldü. 

İkincisi balıkların geçtiği noktalara kurulan dalyanlar vatandaşlar tarafından şikayet ediliyordu. Hemen harekete geçilerek, Burgazada ve Büyükada’daki dalyan alanları kaldırıldı ve buralarda rahatlıkla balıkçılık yapılabilecek.

Üçüncü olarak Adalar’ın eğitim hayatına katkı sunulmaya devam ediliyor. Büyükada’da Şehit Murat Yüksel İlkokulunu ve Kınalıada’da Mehmetçik İlkokulunu afetlere karşı dirençli hale getirildi. Büyükada’da 1.000 öğrenci kapasiteli 125. Yıl İlköğretim okulunun inşaatı da devam ediyor. 2023-2024 dönemine yetiştilmesi planlanıyor.

 

Dördüncüsü ise Kınalıada’daki sağlık ocağı bir ay içerisinde Büyükada’daki kapalı spor salonu Ağustos ayında sona gelinecek.

Beşinci müjde de . Yük taşımacılığı yapan esnafın talepleri üzerine iskele müracaatları sonuçlandırıldı. Böylelikle Adalar’a değer katmaya devam ediliyor.

Altıncı olarak,  gençlere  spor yapabilmesi için arazi devir teslim süreci tamamlandı. Bu yıl içerisinde hizmete sunuluacak.

Yedi, Kınalıada, Burgazada ve Heybeliada’ya ekonomi ve istihdam açısından büyük değer katacak su ürünleri kooperatifleri kiralama süreçlerini tamamlayarak balıkçı esnafımızın dört gözle beklediği sorun çözüldü.

 Sekiz, Kınalıada’nın uzun süreli su ihtiyacına cevap verebilecek; hijyen şartlarına uygun paslanmaz çelikten su deposu hazırlandı. Adanın hizmetine kullanımına sunulacak.

Dokuz, Büyükada ve Tavşan adası arasını koruma alanı ilan ederek Marmara Denizi’nde lamba avcılığının yasaklanması ve doğal yaşamın yapay resiflerle desteklenmesi projelerini yürüterek Adalar’ın maviliklerini ve canlılarını güvence altına alındı.

 

On, Büyükada’da Emlak Konut eliyle Hacı Ali Osman Var Camiini hizmete hazır hale geldi. İskeleye 400 metre mesafedeki; iki katlı olarak, modern mimariyle inşa etdilen camii ibadete açıldı.

On bir, Adalara bir Kültür ve Sanat Merkezi  inşa ediliyor.  Burada gençler, kadınlar, sanatçılar her türlü sanatsal faaliyetleri yapabilecekler.

Son olarak ada sakinlerinin yıllardır bekledikleri tapu sorununu çözüldüğünün müjdesini verdi.

Bakan Kurum, Fikirtepe’de kentsel dönüşüm müjdelerini sıraladı! 12 bin konut inşa ediliyor!

Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nin ilk etabının açılış tarihi belli oldu!