İş Fırsatları

Bakan Kurum duyurdu! 10 bin iş kapısı açılıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 10 bin mimar, mühendis istihdam edileceğini duyurdu. İşte detaylar!İşte bu yeni istihdam alanlarına dair merak edilen ayrıntılar…

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, yeni istihdam alanı açılacağının müjdesini verdi. İşte bu yeni istihdam alanlarına dair merak edilen ayrıntılar…

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Şantiye şefleri yönetmeliğini yenilediklerini söyleyerek, iş sayısını iş büyüklüğüne göre düzenlediklerini ve yeni adım, yeni istihdam alanı doğuracak diyerek yaklaşık olarak 10 bin mimar ve mühendise iş kapısı açılacak" şeklinde açıklama yaptı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca çıkarılan 'Şantiye Şefleri Hakkında Yönetmelikte değişiklik yapılmasına dair belirtilen yönetmelikte' Resmi Gazete'nin dünkü yayınlanan sayısında yer aldı.

İDARE VE DENETLEME AMAÇLANDI!

Bakanlıktan yapılan duyuruda; yapılan değişiklik ile bina inşaatlarında denetim, planlama ve organizasyon gibi şantiye şefliği hizmetlerinde genel bir iyileştirmeye gidildi. Düzenleme ile şantiye şeflerinin iş sayısı, işin çokluğuna göre yapıldı ve şantiye şefleri için deneyim şartı getirildiği belirtildi. Bu şekilde inşaatların daha etkin bir şekilde sevk, idare ve denetlenmesi amaçlandı. Değişiklikle şantiye şefliği hizmet kotası 3 grupta toplandı ve buna göre yapı inşaat alanı 1500 metrekareyi geçmeyen en fazla 4 iş, 4 bin 500 metrekareyi geçmeyecek 3 iş ve 7 bin 500 metrekareyi de geçmeyen 2 iş aynı anda üstlenilebilecek. Bunun yanında 7 bin 500 metrekareyi geçen işlerde ve kamu yatırımlarında tek iş alınacak.

Yönetmeliğe dair Twitter hesabından açıklama yapan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Şantiye şefleri yönetmeliğini güncelledik. İş sayısını iş büyüklüğüne göre düzenledik. Yeni adım, yeni istihdam alanı doğuracak, yaklaşık 10 bin mimar ve mühendise iş kapısı açılacak. Hayırlı ve uğurlu olsun" diye konuştu.

TÜRKİYE PETROLLERİ PERSONEL ALIMI YAPIYOR!

Türkiye Petrolleri personel alımını duyurdu. İŞKUR üzerinden 93 işçi alınacak. Duyurulan ilanda, “TPAO’nun yurdun dört bir yanında ve mavi vatanda gittikçe artan faaliyetlere bağlı olarak personel ihtiyacı ortaya çıkmıştır böyle bir alım ihtiyacı doğmuştur” şeklinde açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada; TPAO Merkez ve Taşra Teşkilatlarına toplam 93 meslek yüksek okulu mezunu işçi ve personel alımı yapılacağı belirtildi.

İstanbul TOKİ evleri kura çekilişi ne zaman?

Doğalgaz desteği kaç ay verilecek? Doğalgaz desteği her ay mı ödeniyor?