Ekonomi

Bakan Kurum duyurdu: İşte TOKİ’nin sosyal konutları için beklenen tarih

TOKİ’nin heyecanla beklenen sosyal konut projesinde yeni bir tarih açıklandı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, heyecanla beklenen projenin kuraları ve teslimiyle ilgili tarih verdi.Kuraların ne zaman tamamlanıp, konutların ne zaman teslim edileceği sorusuna en yetkili isimden yanıt geldi

TOKİ tarafından başlatlan sosyal konut projesinde bir son dakika gelişmesi yaşandı.

Kuraların ne zaman tamamlanıp, konutların ne zaman teslim edileceği sorusuna en yetkili isimden yanıt geldi.

 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, söz konusu projeyle ilgili önemli bir duyuru yaptı.

Milyonlarca kişinin merakla beklediği TOKİ sosyal konut projesinde bugün beklenen bir açıklama daha geldi.

 

 

Konuyla ilgili açıklama yapan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, söz konusu proje kapsamında 2023 yılı Mart ayına kadar tüm kuraların tamamlanacağını söyledi.

“Hızımızı kesmeden, sosyal konut projemizde 2023 Mart ayına kadar tüm şehirlerde kuraları tamamlayacağız” diyen Kurum, en geç iki yıl içinde de 250 bin konutun sahiplerine teslim edileceğini bildirdi.

Ankara’da düzenlenen ‘İmkon Yapı ve İnovasyon Zirve Programı’nda konuşan Kurum, dünyada sosyal devlet anlayışının rafa kalktığını, ülkelerin kendi ekonomik sorunları ve enflasyonla mücadele ettiğini söyledi.

inşaat sektörünün ülke ekonomisinde çok önemli bir yere sahip olduğunu belirten Kurum, 250 alt sektörü etkileyen inşaatın kalkınmaya önemli destek verdiğini vurguladı.

 

MART 2023’TE KURALAR TAMAMLANMIŞ OLACAK

Bakan Kurum, son 20 yılda TOKİ ile üretilen sosyal konut sayısının 1 milyon 170 bin olduğunu ve şu an da üretime devam eden idarenin mevcutta 750 şantiye ile gece gündüz çalışarak 138 bin konutun inşaatına devam ettiğini bildirdi.

Konuşmasında, Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesini başlattıklarının altını çizen Kurum, projeye 8 milyonu aşkın başvuru olduğunu, 5 milyon 135 bin başvurunun kuraya katılmaya hak kazandığını bildirdi.

Kurum’un verdiği bilgilere göre söz konusu proje kapsamında 45 ilde kuralar tamamlanırken, diğerleri ise 2023 Mart ayına kadar tamamlanacak ve ilk etapta yapımı tamamlanan 250 bin konut sahiplerine teslim edilecek.

TOKİ kura çekilişi takvimi güncellendi! Çekiliş il il gün gün peş peşe çekilecek! Ankara, Adana, Hatay, Trabzon, Artvin