Ekonomi

Bakan Kurum tek tek açıkladı! Konut sahibi olmayan kalmayacak!

Konut sahibi olmayan vatandaş kalmayacak. İlk Evim İlk İş Yerim kampanyasından sonra orta gelirli vatandaşlar için yeni bir konut kampanyası açıklandı. İşte bu konuda merak edilenler!Orta gelir grubunda yer alan vatandaşlar konut kampanyasının ayrıntılarını sorguluyor

İlk Evim İlk İş Yerim kampanyasından sonra bu kez de orta gelirli vatandaşlar için yeni bir konut kampanyasına başlanacak. Orta gelir grubunda yer alan vatandaşlar konut kampanyasının ayrıntılarını sorguluyor.

İşte bu konuda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un yaptığı açıklama…

Orta gelir grubu için düzenlenen konut projesinden sonra ikinci el konutlar içinde yeni bir kampanya gerçekleşiyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, konut projeleri hakkındaki bilinmeyen detayları tek tek açıkladı. Antalya'da konu hakkındaki detaylarına dair ayrıntıları Bakan Kurum, yeni evim kampanyasında geçerli olan Vadi oranlarının yeni konutlar için olduğunu söyledi. İkinci el konutlarla ilgili yeni düzenlemelerin olduğunu belirten Bakan Kurum “Hazine ve Maliye Bakanlığı ile birlikte Mortgage Kredisi olmasını istiyoruz” şeklinde açıklama yaptı. İşte yeni konut projesi hakkında merak edilen tüm ayrıntılar…

15 YIL VADE İMKANI TANINACAK

Orta gelir grubuna yönelik yapılan konut çalışmalarına dair Çarşamba günü önemli açıklamalar yapıldı. Sıfır konutlar için 15 yıla kadar vadet alınacağı belirtilirken ilk kez ev alacak kişiler için yüzde 0.69 faiz oranlarıyla kredi dağıtılacak.

FAİZ ORANLARI NE KADAR OLACAK?

Kampanyadan faydalanacak olan vatandaşlar için 2 milyona kadar geçerli olan konutlarda yüzde 0.69 faiz oranı kullanılacağı belirtildi. 2-4 milyon TL arasındaki konutlar için 0.79 ile 4-5 milyon TL arasında yer alan konutlar içinde yüzde 0.99 faiz oranları uygulanacak.

ÖDEMELER BÖLGELERE GÖRE DEĞİŞİKLİK GÖSTERECEK!

Açıklanan kampanya kapsamında 3 bölgenin yer aldığı belli. Bu kapsamda 1. bölge İstanbul olurken 2. bölge Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Mersin ve Muğla, 3. bölge ise kalan iller olarak açıklandı.

0.69 KREDİ NE ZAMAN VERİLECEK?

Asgari peşinat oranı yüzde 10 olarak belirlenen yeni yüzde 0,69 konut kredisi kampanyasında detaylar 16 Ocak’ta açıklanacak.  Taksitler hane gelirinin yüzde 40'ını geçmeyecek. İlk 3 sene aylık taksitlerin bir bölümünü geri ödeme şartıyla Hazine ve Maliye Bakanlığı üstlenecek.