Kent Haberleri

Bakan Kurum'dan Kanal İstanbul'la ilgili şok açıklama! Katarlılar ne kadar yer aldı?

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum son zamanlarda sık sık gündeme gelen Kanal İstanbul projesi ile ilgili olarak yaptığı açıklamada Katarlıların Kanal İstanbul'dan ne kadarlık alan aldığını açıkladı. Peki Katarlılar Kanal İstanbul'dan ne kadarlık alan aldı? Bakan Kurum yaptığı açıklamada Atatürk Havalimanı'nın kapanıp kapanmacağına açıklık getirirken, Katarlıların Kanal İstanbul'dan ne kadar alan aldığını da açıkladı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum son zamanlarda sık sık gündeme gelen Atatürk Havalimanı ve Kanal İstanbul ile ilgili açıklamalar yaptı.

Bakan Kurum yaptığı açıklamada Atatürk Havalimanı'nın kapanıp kapanmacağına açıklık getirirken, Katarlıların Kanal İstanbul'dan ne kadar alan aldığını da açıkladı.

Peki Atatürk Havalimanı kapanacak mı? Katarlılar Kanal İstanbul'dan ne kadar alan aldı? İşte merak edilen o soruların yanıtları...

Hürriyet'ten Abdulkadir Selvi'ye konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Atatürk Havalimanı temelinin 29 Mayıs tarihinde atılacağını dile getirerek, “Milletimize verdiğimiz sözler doğrultusunda çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz. 16 milyon İstanbullunun istifade edeceği şekliyle bu projeyi tasarladık. Önümüzdeki yıl da tamamlayıp açacak şekilde çalışmalarımıza devam ediyoruz. Cumhuriyet’imizin yüzüncü yılında, İstanbul’un fethinin kutlanacağı bir günde, bu parkı İstanbul’umuza armağan edeceğiz" diye konuştu.

Ne kadar ağaç dikilecek?

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ilk etapta 132 bin 500 ağacın dikilmesinin planlandığını idile getirerek,  "Süreç içerisinde orada çalısı, çiçekleri, bitkileri, farklı türde ağaçları ile insanlarımızın altında gölgelenebileceği büyük boyda ağaçların hepsi bu projede yer alacak” dedi.

Peki Atatürk Havalimanı'ndaki pistler kalacak mı? İşte merak edilen o sorunun yanıtı...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gençlerle sohbetinde “Bir ihtimal pistler kalacak” sözü hatırlatılan Bakan Murat Kurum, hiçbir binanın yıkılmayacağını ve havalimanının aynı zamanda afet toplanma alanı işlevi de göreceğine değinerek, şunları dile getirdi:  “Öncelikle hiçbir binayı yıkmıyoruz. O binalar da proje dahilinde müze olacak, gençlik merkezi olacak, robotik atölyesi olacak. Bu binaların hepsini restorasyonlarını yaparak değerlendireceğiz. Buradaki tüm değerleri koruyarak bir millet bahçesi projesine çevireceğiz. Ama sadece bir millet bahçesi olmayacak. Millet bahçesi dışında burası bir yaşam alanı olacak. Afet toplanma alanı olacak.”

Murat Kurum yeni projeler için müjde verdi! 'Vatandaşlarımız kira öder gibi ev sahibi oluyor' dedi!

Murat Kurum: Konut fiyatlarının normalleşmesi adına her türlü müdahaleyi yapacağız!

TOKİ'den 81 ilde 150 bin konut için son dakika tarih değişikliği! İşte 240 ay taksitle 2+1, 3+1'lerin satılacağı o tarih