Toki

Bakan Kurum’dan yeni müjde geldi! İşte TOKİ kuralarının biteceği tarih!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 1 milyon arsa için kura çekimlerinin başladığını belirterek, konutlarda ise kura çekimlerinin biteceği tarihi de verdi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 1 milyon arsa için kura çekimlerinin başladığını belirterek, konutlarda ise kura çekimlerinin biteceği tarihi de verdi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, önemli bir açıklama yaparak 1 milyon arsa için kura çekimlerinin başladığını söyledi. Kurum, açıklamasında hem bu kura çekimlerinin biteceği tarihleri bildirdi hem de diğer projelerli ilgili çok önemli açıklamalar yaptı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum,  Yeni Yüzyılın Gayrimenkulü’ paneli öncesi önemli açıklamalarda bulundu

KONUTLARI İKİ SENE İÇİNDE SUNACAĞIZ

Bakan Kurum, 2035 yılına kadar kentsel dönüşüme girmemiş hiçbir riskli yapı kalmayacağının altını çizerek, “İnşallah mart ayına kadar bütün konutlarımızın kuralarını çekecek, söz verdiğimiz gibi iki yıl içinde konutlarımızı vatandaşlarımıza sunacağız” diye konuştu.

1 MİLYON ARSANIN KURA ÇEKİMLER MART SONUNA TAMAMLANACAK

Şimdi sırada arsalar bulunduğunu belirten Kurum, altyapısı hazırlanmış 1 milyon arsanın kuralarını çekmeye başladıklarını ve mart ayına kadar tüm konutların kuralarını çekerek, “Söz verdiğimiz gibi iki yıl içinde konutlarımızı vatandaşlarımıza sunacağız” diye konuştu.

İSTANBUL'UN SOSYAL KONUT KURASI MARTTA

Bakan Kurum’ın video mesajından sonra düzenlenen panelde, TOKİ Başkanı Ömer Bulut, GYODER Başkan Yardımcısı Neşecan Çekici, İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım, KONUTDER Başkanı Altan Elmas, Tasarruf Finansman Sektör Kurulu Başkanı Eyüp Akbal ve Artaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya ile Takvim Gazetesi Ekonomi Müdürü Faruk Erdem’in sorularını cevapladı. .

TOKİ Başkanı Ömer Bulut, Yatay mimari anlayışını Türkiye’ye getirdiklerini, dar gelir grubuna yaptıkları konutların ise üst gelir grubundaki konut kalitesinde olduğunu söyledi.

Açıkladıkları sosyal konut projesinin Türkiye’de müthiş bir talep gördüğünü vurgulayan Bulut, 72 ilde 250 binin 182 bininin kurasını çektiklerini bildirerek kalanların kuralarını da mart sonuna kadar çekmiş olacağız. İstanbul’un kurası da mart ayında olacak. Bir ay içerisinde 5-6 bin konutluk projenin ihalesini yapıp temelini attık ve bugün 40 bine yakın konutun ihalesini yaptık” diye konuştu.