05 / 05 / 2024

Bakan Mehmet Özhaseki'den, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in eleştirilerine cevap!

Bakan Mehmet Özhaseki'den, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in eleştirilerine cevap!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki yaptığı açıklamada kent merkezlerinde rezerv yapı alanı olarak ilan edilmiş olan bölgede taşınmazı olan hak sahiplerinin herhangi bir hak kaybına uğramadığını dile getirdi.



Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki yaptığı açıklamada CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in eleştirilerine cevap vererek, şehir merkezlerinde rezerv yapı alanı ilan edilen bölgede taşınmazı bulunan hak sahiplerinin herhangi bir hak kaybına uğramadığını dile getirdi.

Mehmet Özhaseki açıklamasında "Yerinde dönüşümle evi olanlara ev, iş yeri olanlara iş yeri verilmektedir. Sayın Özgür Özel'in iddia ettiği gibi herhangi bir vatandaşın yaşadığı bölgeden başka bir bölgeye gönderilmesi, söz konusu değildir." dedi.

Bakan Özhaseki, resmi sosyal medya hesabı https://twitter.com/mehmetozhaseki üzerinden yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde 1240 şantiyede, 110 binden fazla işçi ve emekçiyle gece gündüz demeden çalıştıklarını söyledi. 

Açıklamasında şu anda afetten zarar gören kentlerde toplam 395 bin 220 konutun inşa sürecini sürdürdüklerini bugüne kadar 76 binden fazla konutu hak sahiplerine teslim ettiklerini dile getiren Bakan Mehmet Özhaseki, sene sonuna kadar 200 bin konutu daha teslim edeceklerini dile getirdi.

Bakan Mehmet Özhaseki, "Bildiğiniz gibi yine müzmin muhalefet, bal veren arıya, meyve veren ağaca taş atmayı sürdürüyor. Bilim insanlarımızla beraber etütleri yapılmış sağlam zeminlerin bulunduğu rezerv alanlarda yürütmüş olduğumuz inşa faaliyetlerimize laf atmak yer biliminden, mühendislik ve mimarlık hizmetlerinden bihaber olmak demektir." dedi.

Açıklamasında fay hatları ve kırıklarının olduğu bölgelerde, sıvılaşmanın bulunduğu bölgelerde, dere yataklarında yapılaşmaya asla müsaade etmediklerini dile getiren Bakan Mehmet Özhaseki, mühendislik ve yapım işlerinde sıfır tolerans gösterdiklerini belirtti.

Paylaşımında etütleri yapılmış rezerv alanlarda, sağlam zeminlerde imar ve inşa faaliyetlerine titizlikle ve süratle devam ettiklerini kaydeden Bakan Özhaseki, şunları dile getirdi: "Altını çizerek söylüyorum ki kent merkezlerinde rezerv yapı alanı ilan edilen alanda taşınmazı olan hak sahipleri herhangi bir hak kaybına uğramamakta ve yerinde dönüşümle konutu olanlara konut, iş yeri olanlara iş yeri verilmektedir. Sayın Özgür Özel'in öne sürdüğü gibi herhangi bir vatandaşımızın yaşadığı bölgeden başka bir bölgeye gönderilmesi, söz konusu değildir. Biz, vatandaşlarımızın konutlarını güvenli bir şekilde inşa ederken vatandaşlarımızın evine kavuşmasına mani olmak için belirli ideolojik grupları harekete geçirip davalar açan yine CHP'dir. Hem kalıcı konutlara dava açtırıp işleri durduruyorsunuz hem de 'yetişmiyor' deyip yaygara koparıyorsunuz. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu."

Bakan Mehmet Özhaseki, Antakya 600 Konutlar bölgesindeki konutların başkaları için değil yalnızca orada hakları bulunan malikler için yapıldığını belirtti. Özhaseki ayrıca "Depremzedelere 6 milyon 750 bin TL borç çıkartıldığı, tamamen iftiradır. Böyle bir yalanı neden, hangi nedenle uydurdular, biz de merak ediyoruz. Sayın Özgür Özel'i, 'Müddei iddiasını ispata mecburdur' sözünden hareketle iddialarını ispat etmeye davet ediyoruz. Eğer bunu ispat edemiyorsanız, yakınlarını yitiren afetzedelerimizi üzen bu iftiranızdan nedeniyle  kamuoyundan ve depremzede kardeşlerimizden özür dilemenizi bekliyoruz." dedi.

İşte Bakan Mehmet Özhaseki'nin o paylaşımı:

 

Bakan Mehmet Özhaseki'nin paylaşımına gelen yorumlar şu şekilde:

Avrupa'da da emlak piyasası durgun: İlk çeyrekte emlak yatırımları yüzde 26 azaldı!

Çimento zammı şantiyelere kilit vurdurdu! Müteahhitler isyanda!

Kiracısına fazla mesaj atan ev sahiplerine Yargıtay'dan kötü haber!


Geri Dön