02 / 10 / 2024

Bakan Mehmet Şimşek’ten dar gelirliye konut müjdesi!

Bakan Mehmet Şimşek’ten dar gelirliye konut müjdesi!

Alt gelir grubu vatandaşların beklediği müjde Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’ten geldi. Bakan Şimşek yaptığı açıklamada  ihtiyaç sahibi vatandaşların konut alması için çalışma yapılacağını müjdeledi.




Hükümet, konut sahibi olmayı kolaylaştırmak amacıyla, Türkiye genelinde farklı şehirlerde  hayata geçirdiği projelerle alt gelir grubu yurttaşlara ev sahibi olma imkanı sağlıyor.

"ÇALIŞMALAR YAPILACAK"

Yeni Asır’dan Önder Yılmaz imzalı habere göre özellikle uzun vade seçenekleri ve banka kredisi gerektirmeyen ödeme planları, konut sahibi olmayı çok daha erişilebilir duruma getiriyor. 

Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre diğer bir taraftan konut sahibi olmayı hayal eden dar gelirli yurttaşlar için de yeni bir müjde geldi. Hazine ve Maliye Bakan Mehmet Şimşek, son dönemlerde kira ve konut satış fiyatlarında yavaşlama yaşandığını dile getirirken, "Uygulanmış olan ekonomik programlar neticesinde, son dönemde kira ve konut satış fiyatları artış hızlarında yavaşlama gözleniyor. Orta vadede kiralardaki artışların önüne geçmek ve deprem kaynaklı konut stokundaki kayıpları telafi etmek üzere yeni sosyal konut projeleri hayata geçirecek ve dar gelirli vatandaşların konuta erişimini artırmaya yönelik çalışmalar yapılacak" ifadelerini kullandı.

Bakan Mehmet Şimşek’ten dar gelirliye konut müjdesi!


"HÜKME YER VERİLMEMİŞTİR"


Açıklamasında ayrıca kamuda tasarruf tedbirlerine de değinen Hazine ve Maliye Bakan Mehmet Şimşek, lojman yerine kiraya çıkan bürokratların kira ücretlerinin ödenip ödenmediğine ilişkin olarak da "Kamu personeline ödeme yapılmasına ilişkin herhangi bir hükme yer verilmemiştir" dedi.


TOKİ'NİN YENİ KONUT PROJELERİ TAM GAZ

Türkiye'nin 81 ilinde yeni konut projeleri inşa eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı yeni konut projelerine de hız kesmeden devam ediyor. Hayata geçireceği yeni projelerin ihale ilanlarını resmi web sitesinden peş peşe yayımlayan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı dar gelirli vatandaşların da yüzünü güldürmeye devam ediyor. 

Hemen hemen her gün bir yeni ihale gerçekleştiren ve bu ihaleleri de internet sitesi üzerinden duyuran Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı inşa ettiği projelerin teslimlerini de peş peşe gerçekleştirmeye devam ediyor. 

İYİ Parti, yabancılara verilen vatandaşlıkların iptali için Danıştay'a başvurdu!

Bakan Kurum'dan depremzedeler için son dakika açıklaması! Yeni konutlar... 

SSK'dan mı yoksa Bağ-Kur'dan mı emekli olmak avantajlı?


Geri Dön