Ekonomi

Bakan Murat Kurum açıkladı: Fahiş kira artışlarına çözüm!

Bakan Murat Kurum açıklama yaptı. Artan kira fiyatları için vatandaşları ilgilendiren bir duyuru yapıldı. Kira artışları ile ilgili kararlar verildi. Yüzde 25’lik zam sınırı kalkacak mı? İşte tüm konuyla ilgili detaylar…Her geçen gün artan kiralar bu sene de devam ediyor

Yaşanan haksız kira artışları vatandaşların kabusu oldu. Her geçen gün artan kiralar bu sene de devam ediyor. Geçtiğimiz yıllarda başlayan kira artışları devlet tarafından durdurulmuş ve belirli bir sınır konulmuştu. En fazla %25 oranında kira artışı yapılabiliyordu. Ev sahipleri bu karar üzülürken kiracılar bir miktar da olsa rahatlamıştı. Bu karar 1 Temmuz 2023’te sona erecekti. Bakan Kurum bu konuyla ilgili açıklama yaptı.

 

%25 kira zam sınırı kalkacak mı?

Yaz aylarının gelmesi ile birlikte ev kiraları da yükselmeye başladı. 1 Temmuz’da yüzde 25’lik kira zam oranının süresi sona erecek. Ev sahipleri ve kiracılar gelecek haberi merakla bekliyor.

Vatandaşların en merak ettiği konulardan birisi de Temmuz’da sona erecek %25’lik kıra sınırının devam edip etmeyeceği belli oldu. Bu konu ile ilgili bakan Murat Kurum katılmış olduğu bir canlı yayında açıklamalar yaptı. Konuyla ilgili açıklamaların detaylarını verdi.  Bakan Kurum açıklamalarında deprem tehlikesine saf dışı bırakmak adına vatandaşlar için sosyal konut ürettiklerini diğer bir yandan da piyasanın dengesine sağladıklarını belirtti. Bu noktada 250.000 adet konutun satışının ilk defa ev sahibi olacaklar adına kredili şekilde verileceğini belirtti.

 

Kira zam sınırı uzatılacak

Kira artışlarının anormal şekilde artması ile birlikte ev sahiplerine %20 beşlik bir zam sınırı koymuştu. Temmuz 2023’te bu sınırı ortadan kalkacaktı. Bakan kurum 1 Temmuz tarihinden sonra bu sınırın uygulanmaya devam edileceğini ve devletin vatandaştan yana olacağını belirtti. Konuyla ilgili detaylı açıklama yapılması bekleniyor.

Bakan Kurum yapmış olduğu açıklamalarda zam sınırının uzatılacağını söyledi. Bu haberle birlikte vatandaşların yüzü güldü. Ev fiyatlarını fahiş şekilde arttıran ev sahipleri için yapılan bu düzenleme kiracıları sevindirdi. Henüz zam sınırının %25’in üzerine çıkıp çıkmayacağı da merak konusu. Vatandaşlar yapılacak açıklamaları bekliyor.

İstanbullulara müjde üstüne müjde! Dönüşümde maliyetin yarısını devlet karşılayacak: Kira yardımı da 5 bin 250 TL oldu!

Bakan Kurum açıkladı! Kira artışlarıyla ilgili flaş hamle

2023 kentsel dönüşüm kira yardımı ne kadar? Kentsel dönüşümde kira yardımı kaç ay veriliyor?