Kent Haberleri

Bakan Murat Kurum resmen açıkladı! 2025 sonuna kadar 46 bin 858 deprem konutu teslim edilecek!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 6 Şubat 2023'te sabaha karşı meydana gelen depremin merkez üssü Pazarcık'ta zor günleri geride bıraktıklarını belirterek deprem konutları teslimleri ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 6 Şubat 2023 tarihinde sabaha karşı yaşanan depremin merkez üssü Pazarcık'ta zor günleri geride bıraktıklarını dile getirerek önemli açıklamalar yaptı.

Bakan Murat Kurum, açıklamada, "Asrın felaketinin merkez üssü Pazarcık'ta zor günleri geride bıraktık. Şimdi de hayalleri gerçeğe dönüştürüyoruz. Sözümüz, söz. Her bir kardeşimizi sağlam konutlarına kavuşturana kadar durmayacağız." Dedi.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre, Kahramanmaraş depremlerinden sonra vatandaşların yeni evlerine kavuşturulması için çalışmalar hızla devam ediyor. 6 Şubat 04.17'de yaşanan 7,7'lik depremin merkez üssü olan Pazarcık ilçesinde 7 ve üzeri büyüklükteki depremlere dayanıklı, radye temel üzerine tünel kalıp sistemiyle konutlar yapılıyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Kahramanmaraş'ta 73 bin 427 konut ve iş yeri hayata geçirecek. Şehirde bugüne kadar 20 bin 764 konut sahiplerine teslim edildi. 2025 yılının sonuna kadar 46 bin 858'i konut, 5 bin 805'i iş yeri olacak şekilde toplam 52 bin 663 bağımsız bölüm daha teslim edilecek. Depremin merkez üssü Pazarcık'ta ise 3 bin 331'i konut 154'ü iş yeri olacak şekilde toplam 3 bin 485 bağımsız bölüm yapılacak. İlçede şimdiye kadar 2 bin 510 konut teslim edildi.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Uzmanı Hatice Ezgi Reyhanlıoğlu da bölgedeki projelerle ilgili olarak, "İhalelerimizin yaklaşık olarak yüzde 60’lık kısmı tamamlandı. Etap etap konutlar tamamlandıkça yurttaşlarımıza teslim ediyoruz. Çalışmalar 7/24 sürüyor. Konutların sağlam olması için de elimizden gelen her şeyi de yapıyoruz. Özellikle zemin bizim için çok önemli. Yaptığımız temelin radye temel, kalıplarımızın da tünel kalıp olması binalarımızı daha sağlam hale getiriyor. Sosyal donatılar da oldukça önemli. Burada çocuklar için park alanları, yetişkinler için spor, yürüyüş alanları hepsi bir bir düşünülüyor. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı olarak tüm vatandaşlarımıza evlerimizi teslim edene kadar çalışmaya devam edeceğiz." Dedi.

Yeni konutlarına taşınan vatandaşlar da deprem korkusunu atlattıklarını, evlerinde huzurla yaşamaya başladıkların söylerken, Zeynep Ganidağlı yaptığı açıklamada artık rahat uyuduğunu dile getirerek, “Konutları 1 senede teslim edeceğiz' dediklerinde başkaları 'olmaz, daha uzun sürer' demişti. Ama hemen bitti." İfadelerini kullandı.
 

 

2025'in ilk çeyreğinde kiralık konutlarda taşlar yerinde oturmuş olur! 

Konya ve Antalya’da satılık 4 arsa! Yüzde 30 peşin ve 16 taksitle imarlı arsa fırsatını kaçırmayın!

Prof. Dr. Naci Görür'den o il için korkutan açıklama: Daha büyük sarsıntıların habercisi!