27 / 04 / 2024

Bakan Muş: Yurt Dışı Müteahhitlik Sektörü 2023'te 500 milyar dolarlık proje bedeline ulaşacak!

Bakan Muş: Yurt Dışı Müteahhitlik Sektörü 2023'te 500 milyar dolarlık proje bedeline ulaşacak!

Ticaret Bakanı Mehmet Muş , yurt dışı müteahhitlik sektörünün senelik proje tutarının 30 milyar dolar seviyelerini geçeceğini öngördüklerini belirtti. Muş bu oranın 2023'te daha da artacağını kaydetti.



Ticaret Bakanı Mehmet Muş, yurt dışı müteahhitlik sektörünün senelik proje tutarının 30 milyar dolar seviyelerini geçeceğini öngördüklerini kaydederek, "Cumhuriyetimizin 100. yılı olan 2023 yılı sonunda kümülatif olarak 500 milyar dolarlık proje bedeline ulaşacağını beklemekteyiz" dedi.

Bakan Muş: Yurt Dışı Müteahhitlik Sektörü 2023 te 500 milyar dolarlık proje bedeline ulaşacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) ev sahipliğinde "Yurt Dışı Müteahhitlik Hizmetleri Ödülleri Töreni" Sheraton Otel'de düzenlendi.

Tören, uluslararası inşaat sektörü dergisi ENR'nin, her sene firmaların ülkeleri dışında gerçekleştirdikleri projelerden kazandıkları ciroyu esas alarak "Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi Listesi"ne giren firmaların ödüllendirilmesi amacıyla yapıldı.

Bakan Muş, törende yaptığı konuşmada, Türk inşaat piyasasının, Orta Asya'nın bozkırlarından Sahra-Altı Afrika'nın çöllerine kadar tam 131 ülkede, Türkiye'yi başarıyla temsil ettiğini belirterek, sektörün, yarım asırlık tecrübesi ve yurt dışı serüveni ile hizmet ihracatında en yetkin ve rekabetçi sektörlerden birisi haline geldiğine dikkat çekti. İşte Bakan Muş'un dikkat çeken açıklamasının devamı...


Geri Dön