Ekonomi

Bakan Nebati 2023’te kişi başına düşen geliri açıkladı! Rakam şaşkınlık uyandırdı!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "2022 Yılı Değerlendirmesi 2023 Yılı Hedefleri Programı"nda konuştu. Bakan konuşmasında 2023’te kişi başına düşen geliri açıkladı. İşte detaylar! Bu Orta Vadeli Program tahmininizin de üzerinde bulunmaktadır” dedi

Bakan Nebati "Yüksek büyüme performansın etkisi ile 2023 yılında kişi başına gelirimiz 10 bin dolar seviyesini geçeceğini düşünüyoruz. Bu Orta Vadeli Program tahmininizin de üzerinde bulunmaktadır” dedi.

İşte Bakan Nebati’nin 2023 kişi başına düşen gelire dair söyledikleri…

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, enflasyonun düşeceğini ve kişi başına düşen gelirin 2023 yılında 12 bin doların üzerine çıkmasını hedeflediklerini belirtti. Bakan sözlerine şöyle devam etti; “Bir yılı geçkin bir süre evvel yatırımı, istihdamı, üretimi ve ihracatı odağımıza koyduğumuz Türkiye Ekonomi Modelini gerçekleştirmeye başladık. Modelimiz kapsamında hayata geçirdiğimiz politikaların sonuçlarını ve 2022 yılı bütçe gerçekleşmelerini tüm ayrıntılarıyla sizlerin kamuoyunun önünde değerlendirmek üzere sizlerle bir araya geldik.

Türkiye Ekonomi Modeli ile önemli bir başarı hikâyesi yazdık. Türkiye Ekonomi Modeli ile önemli bir başarı hikâyesi yazdık. Yalnız küresel enflasyonun tarihi yüksek seviyelerde seyir ettiği, taşımacılık maliyetlerinin hızla yükseldiği, son yüzyılın en zor yıllarından biri olan 2022 yılında makroekonomik göstergelerin tamamında başarı elde ettiğimizi vurgulamak isterim. Bu açıdan 2022 özel bir yıl olarak kayıtlara geçti.”

Bakan Nebati’nin konuşmasından öne çıkan diğer detaylar…

TÜRKİYE EKONOMİ MODELİ

Türkiye Ekonomi Modelinin temel politika araçlarını; TL tasarrufların özendirilmesi, selektif kredi politikası ve yatırım ortamının iyileşmesi olarak belirledik. Bu politika araçlarının etkin kullanımı ile birlikte dengeli ve sürdürülebilir bir büyümeyi hedefimize aldık.

GELİRE ENDEKSLİ SENET

TL’ye olan cazibeyi artırmak için ayrıca 6,6 milyar TL’ye denk gelen Gelire Endeksli Senet ihraç ettik ve DİBS ile temettü gelirlerinde stopaj indirimi uyguladık.

ALTIN SERTİFİKASI İHRACI

Türkiye Ekonomi Modeli kapsamında finansal araçlarda çeşitlendirme ve finansal sistem dışındaki âtıl tasarrufların finansal sisteme kazandırılması amacıyla, 21 Kasım 2022’de işleme aldığımız 5 ton Altın karşılığında ihraç edilen Darphane Altın Sertifikalarına bireysel yatırımcılarımız büyük bir ilgi gösterdi. Bu teveccühün ardından bugün de 10 tonluk ikinci altın sertifikası ihracına bugün başlıyoruz.

Taşıt kredisi gözünüzü korkutmasın! Şimdi alın daha sonra ödeyin! Faiz oranı sizi sizden alacak!

Yeni evim kampanyası hangi evler? Yeni evim kampanyası nedir? Orta gelirliye konut kredisi kimlere verilir?