Ekonomi

Bakan Nebati açıkladı! İşte enflasyonun düşeceği tarih!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, enflasyonun ne zaman düşeceğine dair açıklamalarda bulundu. İşte detaylar!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, katıldığı bir televizyon programında herkesin merakla beklediği enflasyon ile ilgili açıklamalarda bulundu.

İşte Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, enflasyon ve enflasyonun ne zaman biteceğine dair yaptığı açıklama…

ENFLASYON NE ZAMAN DÜŞECEK?

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, katıldığı bir televizyon programında gündeme dair değerlendirmeler yaptı. Bakan Nebati enflasyon üzerine de herkesin merakla beklediği açıklamalarda bulundu. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati enflasyonun düşeceği tarih hakkında bilgi verdi.

İşte Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin açıklamalarından öne çıkan satırlar;

Dünya her gün değişmektedir. 6 ay sonrası için aslında almış olduğumuz kararlarla KKM sistemi Türkiye'de yeni bir enstrümanla taleplere karşılık veren, ihanete kadar varan söylemlerinin bitirildiği, koruma paketleri ile önünü gören Türkiye'nin adımlarıdır. Dolardaki düşüşle Türkiye'deki alt bileşenler 2022 yılının Türkiye'nin en iyi sürecine başlangıçtı. O tarihlerde 7 ay sonra uyandık. Arada önemli bir olay yaşadık. 24 Şubat’ta Rusya'nın Ukrayna'ya girmesiydi. Dünyadaki dengeleri değiştiren sonuçları ortaya çıkardı. Salgın döneminde Türkiye farkını ortaya koydu. Ticaret canlı ve yeni pazarlar ortaya çıktı. Ekonomide bu işi biz bitireceğiz dediğimizde savaş planlarımızı öteledi. Savaş Türkiye'ye fiyat artışı olarak yansıdı. Ben ümitliyim.

ENFASYONUN DÜŞECEĞİ TARİH!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, enflasyon hakkında da şunları söyledi; “TÜİK bugün rakamları açıkladı. Enflasyonun kalıcı olmaması için gerekli tedbirler alınmalıdır. Enflasyonun ilk dönemleri tatlıdır. Ticaret canlanır.  Ancak sabit gelirli sıkıntı yaşamaktadır.  Bu sıkıntıyı bertaraf edecek hükümet ve sayın cumhurbaşkanımız var. Bu kesim desteklemelidir. Destekliyoruz. Asgari ücret artırıldı. İkinci yarıda artırıldı. Ciddi destek sağlanmış oldu. Emekli, dul yetim maaşlarında artışa gidildi. Bunu hisseden bir kesim var. Bu iş ne kadar sürer diye bakınıyor. Temmuz ayındaki artışla kendini iyi hissedenler ne kadar devam edecek diye bakınıyor. Adımlar atıyoruz. 90'lı yıllarda dar gelirliler sıkıntıyla karşı karşıya kaldığında, mesela hasta olduğunda hastaneye gitme şansı yoktu. Ama Türkiye gibi bir yerde dar gelirli hastalandığımda bana sahip çıkan bir devlet var diye biliyor” dedi.

Ağustos kira artış oranı belli oldu mu? İşte detaylar!

Temmuz ayının zam şampiyon ürünü belli oldu! İşte detaylar!

Bugüne kadar zamları unutun! Böylesi ne görüldü ne duyuldu! Yüzde 117 zam geliyor!