Ekonomi

Bakan Nebati açıkladı! Ucuz gıda için destek 29 milyara yükseltildi

Tarımda yeni destekleri açıklayan Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, çiftçiye kredi üst limitinin iki katına çıkarıldığını vurguladı. Tarımsal desteğe vergi muafiyetinin getirildiğini kaydeden Nebati, tarımsal üretime verilen desteğin de 29 milyara yükseltildiğini açıkladı. Üretimde kredi üst limitleri de iki katına kadar artırılırken, tarımsal destek ödemelerinde gelir vergisi kesintisi de yapılmayacak

Gıda fiyatlarındaki artışın kontrol altına alınması için tarımsal üretime destek 29 milyar TL’ye yükseltildi. Üretimde kredi üst limitleri de iki katına kadar artırılırken, tarımsal destek ödemelerinde gelir vergisi kesintisi de yapılmayacak.

DESTEĞE VERGİ İSTİSNASI GETİRİLDİ

Tarım sektörünün desteklenmesi ve geliştirilmesine yönelik çalışmalar Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM;) gündemine getirildi. Tarım sektöründeki refah seviyesinin yükseltilmesi için tarımsal destek ödemelerinin gelir vergisinden istisna tutulduğunu ifade eden Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati, bu ödemeler üzerinden daha evvel yapılan gelir vergisi kesintilerinin iadesi ve reddinin mümkün hâle getirildiğini ifade ederek, basit usulde tespit olunan mükelleflerin 1 Ocak 2021 tarihi itibarıyla sağladığı kazançların gelir vergisinden istisna edildiğini belirtti. 

Çiftçilerin beklediği haber geldi! Tarım Kredi Kooperatifleri ve Ziraat Bankası...

OGM DSİ 5 bin 64 personel alımı başvuru şartları! İşte kadro ve branş dağılımı ve kontenjanları…

Erdoğan'dan Bakan'a Ramazan'da ucuz et talimatı: Hemen yapacaksın!