Sektörel

Bakan Nebati: Kira ve konut fiyatları dengeye oturacak!

Artan konut ve kira fiyatlarına ilişkin açıklama yapan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati fiyatların dengeye oturacağını ifade etti. Bakan Nebati enflasyon ve dolar kuru hakkında da değerlendirmelerde bulundu...2 trilyona dayandığını belirtti

Enflasyonda düşüş eğiliminin devam edeceğini ifade eden Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, kur korumalı mevduatın 2.2 trilyona dayandığını belirtti. Nebati, Türkiye’de döviz ataklarının durduğuna vurgu yaptı.

Katıldığı TV programında gündeme ilişkin açıklama yapan Bakan Nebati, 2022 yılında sürekli doğal gaz, akaryakıt gibi birçok alanda fiyatların artışı, spekülatif döviz atakları, küresel iki büyük kriz ve asrın felaketine rağmen şu an çok olumlu bir sonucu yakaladıklarını belirtti.

İşte Bakan Nabati'nin gündeme ilişkin dikkat çeken açıklamaları...

KONUT VE KİRA FİYATLARI DENGEYE OTURACAK

Bakan Nebati, konut fiyatları ve kentsel dönüşüme ilişkin açıklama yaptı. Daha önce Evim kampanyalarıyla çok önemli paketler sunduklarını anımsatan Nabati, Kentsel dönüşümün gerçekleştirilmesi noktasında çok önemli paketler sunuyoruz şu anda. Muhalefet kentsel dönüşüme karşı çıkıyordu, biz çok önemli fırsatlar sunuyoruz. Çok düşük faiz oranlarıya kredi veriyoruz." dedi.


 
Konut işini çözeceklerini belirten Bakan Nebati "Çok kısa bir süre içerisinde konut fiyatları dengeye gelecek" dedi.

Öte yandan Nebati, kiraların karşılanmasına çok ciddi bir destek verdiklerini söyledi.  Savaş ve deprem nedeniyle gelenler göç alan şehirler olduğunu bu nedenle fiyatlarda artış yaşandığını ifade etti. Bakan Nebati "Kira fiyatları da çok kısa süre içerisinde normale dönecek" dedi.
 

ENFLASYONDA DÜŞÜŞ DEVAM EDİYOR!

Enflasyona ilişkin açıklama yapan Bakan Nebati, Türkiye'nin tam bir enerji ithalatçısı olduğuna dikkat çeken Nebati, 2020 senesinde 29 milyar dolarlık bir ithalatta bulunduklarını. ve 2021'de ise 54 milyar dolar, hemen hemen iki katı, 2022'de 103 milyar dolarlık bir enerji ithalatı olduğunu belirtti.

Bakan Nebati şu ifadelerle devam etti,: "Vazgeçtiğimiz vergiler ve almış olduğumuz tedbirlerle enflasyonun aralık ayından itibaren düşme eğiliminin devam edeceğine ilişkin öngörümüz vardı. Kasım ayında küçük de olsa aşağı yönlü bir iniş başladı. 6 Şubat'taki büyük depremlerin dahi enflasyona etkilerinin en minimum seviyede kaldığını gördük. Bu ay da enflasyonda düşüş eğilimi devam ediyor." 

Ev sahibi ve kiracı krizi dur durak bilmiyor! Tahliye davalarında şok eden detay! Siz de kontrol edin, mağdur olmayın!

TOKİ İstanbul Maltepe 2023 projesi için beklenen tarih resmen geldi! 577 yeni konutu sakın kaçırmayın!