Ekonomi

Bakan Nebati'den flaş ÖTV indirimi açıklaması!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, otomobillerde ÖTV indirimi hakkında flaş bir açıklama yaptı. İşte diğer ayrıntılar...Geçtiğimiz günlerde ise hükümetin ÖTV indirimi yapacağı söylenmişti

Son zamanlarda yükselen araç fiyatları nedeni ile vatandaşlar, ÖTV indirimi beklentisi başlandı. Geçtiğimiz günlerde ise hükümetin ÖTV indirimi yapacağı söylenmişti. Bunun üzerine Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'den beklenen açıklama geldi. İşte Bakan Nebati'nin o açıklaması...

ÖTV indiriminin EYT düzenlemesinin de içinde olacağı torba yasada bulunacağı ileri sürüldü. Kur krizi sonrasında fiyatları katlanan sıfır araçlar için de dolaylı ÖTV indirimine pakette yer verilebileceği ifade ediliyor.  

Son 1 senede otomobil fiyatları son derece hızlı bir yükseliş gösterdi ve 200 bin liradan ucuz araç satılmıyor. ÖTV oranları da yüzde 80'e ulaştı. Şu an itibarıyla piyasadaki en ucuz otomobil 400 bin liradan başlıyor. Bu rakamın altında birkaç model araç bulunsa da onlar da tedarik sorunu sebebiyle yalnızca listede gösteriliyor. 

Otomobil tüketim vergisinde indirim çağrısı gündeme bomba gibi düştü. Şu an motor silindir hacmi 1600 cc’nin altındaki otomobillerde ÖTV matrahı 120 bin lirayı aşmayanlarda yüzde 45, matrahı 120 bin ile 150 arasında olanlarda yüzde 50, matrahı 150 bin lirayı aşıp 175 bin lirayı aşmayanlar 60, 175 bin lirayı aşıp 200 bin lirayı aşmayanlar için yüzde 70, 200 bin TL'den fazla otomobillerde ise yüzde 80 vergi uygulanmakta. 

SON DAKİKA: BAKAN NEBATİ AÇIKLADI!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, otomobillerde özel tüketim vergisi (ÖTV) indiriminin gündemlerinde olmadığının altını çizerek “Matrah artırımıyla ilgili çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ayrıca faiz politikaları ile ilgili açıklamalar yaptı.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın 2023 senesi bütçe görüşmeleri devam ederken, Bakan Nureddin Nebati, milletvekillerinin sorularını cevapladı.

Bakan Nebati, hükümetin faiz politikasına ilişkin, "Diğer ülkeler gibi faizleri artırsaydık büyümemiz duracak istihdam azalacaktı. Bu ülkenin potansiyelini sınırlamayı istemedik" dedi.
"Enflasyona kimseyi ezdirmedik" diyen Bakan Nebati, "İstihdam olsun, alım gücü iyileştirmesi olsun gerekli politikaları uyguladık. Önümüzdeki dönemde de bu kararlı politikaları uygulayacağımızdan halkımız emin olsun" diye konuştu.

Morgan Stanley'den yeni Türkiye not!
Özgür Demirtaş'tan alım gücüyle ilgili dikkat çeken yorum
ABD'den gelen iyimser veri Fed'i yavaşlatacak mı? Fed yeni faiz kararını ne zaman açıklayacak?