Ekonomi

Bakan Nebati’den mükelleflerin su serpen açıklama! Artık o işlemlere gerek kalmayacak

 İşe başlama, şube açılışı-kapanışı, adres değişikliği, tür değişikliği, tasfiyeye giriş, tasfiyeden vazgeçme, tasfiye kapanış ve unvan değişikliği işlemleri için mükelleflerin vergi dairesine başvuru yapma devri bitiyor. İşte konu hakkındaki detaylar…

Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati, hizmet sürelerinin kısaltılması için yeni çalışmaların olduğunu ifade ederek hem zamanın hem de imkanın faydalı bir şekilde kullanılacağını belirtti.

Temel amacın bürokratik süreçleri kısaltmak ve sunulan hizmet sürelerinin azaltılması olduğunu söyleyen Bakan Nurettin Nebati, insan kaynağının ve sürenin etkin bir şekilde kullanılması için yeni uygulamaların hayata geçirileceğini söyledi.

İşte konu hakkındaki detaylar…

 

BAKAN NEBATİ TÜM DETAYLARI AÇIKLADI


Ticaret siciline tescil edilmesi zorunlu olan bazı işlemlerin Resmi Gazete’de yayınlanan tebliğ doğrultusunda onaylandığı ifade edildi. Bakan Nebati, Ticaret Bakanlığı kapsamında işlemlerin elektronik ortamda yapılabileceğini söyledi. Mükellefler tarafından yapılan bildirimlerin elektronik sistemden yapılacağını söyleyen Bakan Nebati, Resmi Gazete kararı ile düzenlemenin onaylandığını aktardı.


Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, yapılan yeni düzenleme çerçevesinde işe başlama, şube açılışı-kapanışı, adres değişikliği, tür değişikliği, tasfiyeye giriş, tasfiyeden vazgeçme, tasfiye kapanış ve unvan değişikliği gibi işlemler için mükelleflerin vergi dairesine ayrıca bildirim yapmasına gerek olmadığını söyledi.



Belirtilen işlemler için mükellefler tarafından 2022’de vergi dairelerine yaklaşık 400 bin bildirim yapıldığını vurgulayan Bakan Nebati, “Bundan sonra, söz konusu işlemler için mükelleflerimiz tarafından vergi dairesine gidilmesi ve bildirim yapılmasına gerek kalmayacak.” Şeklinde konuştu. Nureddin Nebati, ilerleyen süreçte ise yeni işlemlerin Ticaret Bakanlığı üzerinden elektronik ortamda yapılması halinde Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) resmi internet sitesi üzerinden yayınlanan duyuru çerçevesinde mükelleflerin işlemlerine ilişkin bildirimlerin de zorunluluğunun kaldırılmış olacağını belirtti.

Resmi Gazete’de yer alan yeni düzenlemeye ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Bakan Nebati, Ticaret Bakanlığı ve uygulamanın hayata geçirilmesi için katkı sağlayan çalışma arkadaşlarına da ayrıca teşekkür etti. Bakan Nebati, bakanlık için mükelleflerin bildirim yükümlülüklerini azaltacak ve bürokratik süreçleri kısaltacak uygulamaların hayata geçirilmeye devam edeceğini söyleyerek açıklamalarını noktaladı.

Bu meslekleri yapanlar dikkat! Kadro kapsamından çıkarıldı! Binlerce insanın hayali suya düştü!

Bakan Nebati 2023’te kişi başına düşen geliri açıkladı! Rakam şaşkınlık uyandırdı!