Kent Haberleri

Bakan Nebati'den son dakika asgari ücret ve EYT açıklaması!

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, asgari ücret ve EYT'ye ilişkin kritik açıklamalarda bulundu. Peki asgari ücret zammı belli oldu mu? EYT ne zaman çıkacak? İşte detaylar... Asgari ücret hesabında enflasyonu dikkate almanın uygun olacağını kaydeden Hazine ve Maliye Bakanı, EYT için de "Kabinede gündeme gelirse Cumhurbaşkanı önümüzdeki hafta açıklar" diye belirtti

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, asgari ücrete ilişkin "Çalışan ve çalıştıranı tatmin edecek şekilde belirlenmesi faydalı olur" değerlendirmesinde bulundu. Asgari ücret hesabında enflasyonu dikkate almanın uygun olacağını kaydeden Hazine ve Maliye Bakanı, EYT için de "Kabinede gündeme gelirse Cumhurbaşkanı önümüzdeki hafta açıklar" diye belirtti. Bakan Nebati, yeni bir vergi indiriminin olmayacağı mesajını da ekledi.

İzmir'de gazetecilerle bir araya gelen Nebati, milyonlarca çalışanın beklediği asgari ücret zammından, memur ve emekli zammına, vergi indirimi beklentilerinden iş dünyasının kullanımına sunulacak yeni Kredi Garanti Fonu destekli finansman paketine kadar pek çok başlıkta önemli açıklamalarda bulundu. İşte Bakan Nebati'nin gündeme ilişkin yaptığı değerlendirmeler...

"Türkiye ekonomisini taşıyan KOBİ’lerdir" diye belirten Bakan Nebati, "KOBİ’leri sıkıntıya sokmadan çalışanların haklarını alacakları uygun bir uzlaşı sağlanmalı" dedi. Nebati, enflasyonu da dikkate alan bir düzenlemenin uygun olacağını ifade eti.

Nebati, asgari ücrete bu sene yapılan iki zammı da anımsatarak, "Hesap yaparken bu yılki zammı ihmal etmeyelim. Bu yıl ciddi zam yaptık. Asgari ücrette artı 30 puan iyileşme oldu" diye kaydetti.

EYT'DE MALİYETLERİ İLE DESTEKLER GÖRÜŞÜLÜYOR

EYT düzenlemesine  ilişkin "Kabinede gündeme gelirse Cumhurbaşkanı önümüzdeki hafta açıklar" diye söyleyen Nebati, "Biz çalışma bakanımızla maliyetleri konuşuyoruz. Bizim taraftan gelecek destekler olursa diye onu da konuşuyoruz" diye açıkladı.

MEMUR EMEKLİYE ENFLASYON FARKI VERİLECEK Mİ?

Memur ve emekliye yapılacak yılbaşı zammı ile "refah payı" olup olmayacağına ilişkin soruyu yanıtlayan Nebati, memurlara toplu sözleşme gereği ocak ve temmuz aylarında yüzde 8 artı 6 oranında zam yapılacağını hatırlattı. Bakan, "Enflasyon farkını da vererek memur ve emeklinin zammı belli olacak" diye kaydetti.

Nebati, bu yısene memur ve memur emeklisine kümülatif bazda yüzde 80’nin üstünde zam yapıldığını belirterek, "Çalışan ve emekli memura enflasyonun üstüne 20 puan iyileştirme yapıldı. 3600 ek gösterge düzenlemesi ile de önemli katkı sağlandı. Sağlık çalışanları başta olmak üzere iyileştirmeler yapıldı" diye konuştu.

ÖTV İNDİRİMİ OLACAK MI?

Otomobil satışlarında ÖTV indirimi beklentisinin anımsatılması üzerine Bakan Nebati, "ÖTV indirimi şu anda sözkonusu değil. Araçların zor bulunduğu bir dönemde ÖTV indirimi olmaz. Bu konuda herhangi bir çalışma olmayacak" diye açıkladı.

"VERGİ İNDİRİMİNDE YERİMİZ KALMADI"

Bakan Nebati, diğer alanlarda vergi indirimi için ise "Vergi indirimlerinde oynayacak pek yerimiz kalmadı. Zaten mart ayından bu yana adımlarımızı attık" ifadeleriyle Motorlu Taşıtlar Vergisi dışında vergi indirimi olmayacağının mesajını verdi.

"ENFLASYON HER KESİMİN HİSSEDECEĞİ ŞEKİLDE DÜŞECEK"

"Bizi yoran tek şey enflasyon" diye kaydeden Nebati, "Enflasyonu inşallah yıl sonu hedefimiz olan yüzde 65 bandında kapatacağız" diyerek "Toplumun her kesiminin hissedeceği şekilde aşağı inecek. Hazine uzmanlarının arazi taramalarına göre aralıkta da düşüş işaretleri var. Daha da düştüğünü göreceksiniz" dedi.

Doların roket gibi fırlayacağı asıl tarih resmen belli oldu! Bu rakam ne görüldü ne duyuldu! Eliniz ayağınız titreyecek!

Teknosa hız kesmiyor! TV, telefon ve aksesuar alacaklara 2022'nin son indirimi... İşte 22 Aralık fiyat listesi

Veliler müjde! Okullarda ücretsiz yemek kapsamı genişletilecek! O grupta olan herkes hemen faydalanacak!