27 / 04 / 2024

Bakan Ömer Bolat konut sektörü için kolları sıvadı! Sektörün gelişmesi için gerekli çaba gösterilecek!

Bakan Ömer Bolat konut sektörü için kolları sıvadı! Sektörün gelişmesi için gerekli çaba gösterilecek!

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası tarafından geçen ay düzenlenen “Konut Sektöründe Akademik Merkezi İdare Sivil Toplum Kuruluşları Buluşma Çalıştayı”nın raporu tamamlandı. Raporda Ticaret Bakanı Ömer Bolat'ın konut sektörü için açıklamaları gündeme damga vurdu.



Geçen ay emlak dünyasının bütün konularının masaya yatırıldığı çalıştayın raporu yayınlandı. Raporun önsözünü Ticaret Bakanı Profesör Doktor Ömer Bolat hazırlarken, Bakan Bolat “Bakanlığımız tarafından çalıştay raporunda ortaya konulan görüş ve önerilerin tamamını dikkate alarak sektörün gelişmesine katkı sağlamak için gerekli çaba gösterilecek” ifadelerini kullandı.

Bakan Ömer Bolat konut sektörü için kolları sıvadı! Sektörün gelişmesi için gerekli çaba gösterilecek!

EMLAK SEKTÖRÜ CAZİBE MERKEZİ

Ticaret Bakanı Ömer Bolat önsözde emlak sektörünün küreselleşmenin etkisiyle ülke sınırlarını aşan, ülke ekonomileri için piyasaya girdi sağlayan, istihdam oluşturan ve ekonomik büyümeye önemli katkı veren bir sektör özelliğini kazandığını belirtti.

Bolat: “Ülkemizdeki emlak sektörü hem yerli hem uluslararası yatırımcılar açısından tam bir cazibe merkezi niteliğini taşımaktadır. Bu sebeple, Ticaret Bakanlığı olarak emlak sektörünün sağlıklı bir şekilde gelişmesini ve kurumsallaşmasını önemsemekte; bu çerçevede, büyük bir çaba harcayarak çalışmalarımıza devam etmekteyiz.

Bakanlığımız, bugüne kadar ticari hayata yönelik çok önemli alanlarda ilklere imza atarak yeni düzenlemeleri hayata geçirmiştir. Bu düzenlemelerin en önemlilerinden birini de taşınmaz ticaretine yönelik çalışmalar oluşturmakta olup, bu çalışmaların en önemli ve somut örneği ise Bakanlığımızca hazırlanarak 5 Haziran 2018 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanan Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik olmuştur.

Anılan Yönetmeliğimiz, hem ülkemizde emlakçılık faaliyeti yürüten meslek mensuplarına yönelik standartların belirlenmesini hem de tüketicilerin korunmasını hedefleyen tek özel mevzuat niteliğini taşımaktadır.

Aynı zamanda bahse konu Yönetmelik, uygulamada yaşanan sorunlar göz önünde bulundurularak; taşınmaz ticaretine yönelik faaliyetlerin belirli nitelikleri haiz tacirler ile esnaf ve sanatkârlar tarafından yapılmasını, bu faaliyet alanında nitelikli insan kaynağı oluşturulmasını ve taşınmaz ticaretinin kolay, hızlı ve güvenli bir ortamda gerçekleştirilmesini hedeflemektedir.” dedi.

Bolat, taşınmaz ticaretinde önemli mesafeler kat edildiğine vurgu yaparak şunları söyledi: “Yaptığımız düzenlemeler sayesinde, başta taşınmaz ticaretinin meslek olarak tanımlanması ve bu işle iştigal eden kişilerin mesleki itibarının korunması ile birlikte hizmet kalitesi ve tüketici memnuniyetinin artırılması, sektörde yaşanan mağduriyetlerin önüne geçilmesi gibi konularda önemli mesafeler kat edilmiştir.

Ülke ekonomimizin, sektör mensuplarının yanı sıra akademik camianın ve sivil toplum kuruluşlarının verdiği katkılarla geliştiğinin bilincindeyiz ve bu anlayışla hareket ederek bugüne kadar olduğu gibi, önümüzdeki dönemde de tüm paydaşlarla iş birliği içinde çalışarak sorunlara karşı en iyi çözümleri geliştireceğimize yürekten inanıyoruz.” dedi.

Bolat, “Bakanlığımız tarafından çalıştay raporunda ortaya konulan görüş ve önerilerin tamamını dikkate alarak sektörün gelişmesine katkı sağlamak için gerekli çaba gösterilecek olup, bu önemli çalıştayın düzenlenmesini sağlayan ve katılan sektör paydaşlarına, üniversite ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerine teşekkür ediyoruz.” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Bakan Ömer Bolat konut sektörü için kolları sıvadı! Sektörün gelişmesi için gerekli çaba gösterilecek!

ZAMANLA BÜTÜN SORUNLAR ÇÖZÜLECEK

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası Başkanı Hakan Akçam ise Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek 2 gün boyunca emlak dünyasının bütün paydaşlarını bir araya getirdiklerini ifade ederek, geçen ay emlak dünyasının bütün paydaşlarını hem bir araya getirdiklerini hem de çok verimli geçen bir çalıştaya imza attıklarını açıkladı.

Çalıştayda geçen bütün başlıkları bir rapor içerisinde topladıklarını belirten Akçam  Bakan Bolat'a İlgisinden dolayı teşekkür etti. 


Geri Dön