30 / 04 / 2024

Bakan Özhaseki açıkladı! Güvenli şehirlerin inşası için sıkı denetim şart!

Bakan Özhaseki açıkladı! Güvenli şehirlerin inşası için sıkı denetim şart!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Yapı denetim mevzuatının dışına çıkılmasına asla müsaade etmiyoruz. Türkiye Yüzyılı’na yakışır sağlam ve güvenli şehirlerin inşası için titiz bir şekilde çalışmaya devam edeceğiz.



Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, imar ve inşa faaliyetlerini çok sıkı bir şekilde denetlediklerini kaydederek, “Bu anlamda yapı denetim şirketlerini, şantiyeleri ve laboratuvarları sürekli denetliyoruz. Kurallar belli. Yapı denetim mevzuatının dışına çıkılmasına asla müsaade etmiyoruz. Türkiye Yüzyılı’na yakışır sağlam ve güvenli şehirlerin inşası için titiz bir şekilde çalışmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı; Yapı İşleri Genel Müdürlüğünce, ülke genelinde denetim firmalarının, şantiyelerin ve laboratuvarların denetimleri aralıksız sürdürülüyor. Bu doğrultuda, Bakanlık ekiplerince 2 bin 543 yapı denetim firması ve şantiye ile 485 laboratuvarın yaptığı denetimler ayrıntılı şekilde incelendiği belirtildi.

gazetevatan.com'da yer alan habere göre; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, “Yapı denetim firmalarına, şantiyelere ve laboratuvarlara yönelik denetimlerimizi aralıksız sürdürüyoruz. Bugüne kadar 2 bin 543 yapı denetim şirketi ve şantiyeyi 154 bin 682 kez, 485 laboratuvarı da 2 bin 379 kez denetledik.” diye konuştu.

3 BİN 165 KEZ YENİ İŞ ALMAKTAN MEN CEZASI UYGULANDI

Bu denetimler sonrasında; görevini usulüne uygun yapmayan yapı denetim firmalarına 85,5 milyon Türk Lirası, laboratuvarlara ise 11,5 milyon Türk Lirası olmak üzere toplamda 97 milyon Türk Lirası yaptırım gerşekleşti. Yine bu şirketlere, 3 bin 165 kez de yeni iş almaktan men cezası uygulandı.

Bakan Özhaseki açıkladı! Güvenli şehirlerin inşası için sıkı denetim şart!

EKSİK VEYA KUSUR GÖRDÜĞÜMÜZDE TÜM YAPTIRIMLARI UYGULUYORUZ

Öte yandan ise, Bakan Özhaseki, Bakanlık olarak imar ve inşa çalışmalarını çok sıkı bir şekilde denetlediklerini kaydederek,  yapılan yasal düzenlemeleri teknolojik bütün imkanları da seferber ederek bizler sahada çok titiz bir şekilde çalıştıklarını ifade etti.  Bakan Özhaseki, “Bu anlamda yapı denetim şirketlerini, şantiyeleri ve laboratuvarları sürekli denetlemekteyiz.. Kurallar belli. Yapı denetim mevzuatının dışına çıkılmasına asla müsaade etmiyoruz. Eksik veya kusur gördüğümüzde tüm yaptırımları yapıyoruz, gerekli adımları atıyoruz. Türkiye Yüzyılı’na yakışır sağlam ve güvenli şehirlerin inşası için titiz bir şekilde çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.

Bakan Özhaseki açıkladı! Şehirleri depreme dayanıklı yapmamız lazım!

Bakan Özhaseki'den belediyelere kentsel dönüşüm çağırısı: Kapı sonuna kadar açık!

Bakan Özhaseki: Rezerv alan olduğunda 'Tapumuzu alıyorlar' diyenler, şimdi 'rezerv alan ilan edin' diyorlar!

Bakan Özhaseki açıkladı! TOKİ, 1 milyon 340 bin konut yaptı...


 


Geri Dön