20 / 06 / 2024

Bakan Özhaseki açıkladı: Sahillerde denize erişimi engelleyen kaçak yapılar yıkılacak!

Bakan Özhaseki açıkladı: Sahillerde denize erişimi engelleyen kaçak yapılar yıkılacak!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Özhaseki yaptığı açıklamada "Tüm sahilleri adım adım gözden geçirdiklerini dile getirerek, "Vatandaşlarımızın denize erişimini engelleyen tüm unsurları kaldıracağız." dedi.



Çalışmalarını hız kesmeden sürdüren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Özhaseki sahil bölgelerindeki kaçak yapılar ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Bakan Mehmet Özhaseki konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada tüm sahilleri adım adım gözden geçirdiklerini kaydederek, vatandaşların denize erişimini engelleyen tüm unsurları kaldıracaklarını söyledi.

İşte çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Özhaseki'nin açıklamaları...

Bakan Özhaseki açıkladı: Sahillerde denize erişimi engelleyen kaçak yapılar yıkılacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, "Denizler Halkındır" projesi kapsamında, yurttaşların denize erişimini engelleyen işgaller ve kaçak yapılaşmaları denetimlerle tespit ettiklerini dile getirerek, "Yurttaşlarımızın denize erişimini engelleyen tüm unsurları kaldıracağız." dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Kurban Bayramı'yla sahillerde yoğunluğun arttığına değindi ve bir süre önce "Denizler Halkındır" projesinin başlatıldığı hatırlatılan açıklamada, proje kapsamında, vatandaşların kıyıya ulaşımını engelleyen işgaller ve kaçak yapılaşmalara yönelik denetimlerin gerçekleştirildiği kaydedildi.

Kıyılardaki denetimlerin etkileriyle vatandaşların rahatça denize girebildiği belirtilen açıklamada, halk plajlarının da tatilcilerin uğrak yeri haline geldiği kaydedildi.


SAHİLLERDEKİ KAÇAK YAPILAR YIKILACAK

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada değerlendirmeleri yer alan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, kıyılara ulaşımı engelleyen işgaller ve kaçak yapılaşmadan dolayı vatandaşların muzdarip olduğuna değindi.

Özhaseki, şunları söyledi: "Biz de 'milletimizin isteği, bizim başımızın gözümüzün üzerinde' dedik. Konu ile ilgili olarak gelen şikayetler üzerine derhal harekete geçtik ve ekiplerimizle birlikte çalışmalara başladık. Tüm sahillerimizi adım adım gözden geçiriyor, yurttaşlarımızın denize erişimini engelleyen kaçak yapıları ve işgalleri hızlıca tespit ediyoruz. Yurttaşlarımızın denize erişimini engelleyen tüm unsurları kaldıracağız."

Bakan Mehmet Özhaseki açıklamasında hedeflerinin sahilleri kaçak yapılardan arındırmak olduğunu, il müdürlüklerinin kıyıları gözetim altına aldığını, valiliklerin de süreci yakından takip ettiğini kaydetti.

Bakan Mehmet Özhaseki, "Halk plajlarıyla yurttaşlarımız hem günübirlik ihtiyaçlarını rahatça karşılayabiliyor hem de temiz işletmelerle keyifli tatil geçiriyor. Bayram tatili boyunca yurttaşlarımızdan istirhamım, sahillerimizde çevre kirliliğine sebebiyet vermeyelim. Bayramın huzurlu atmosferini çevremizi kirleterek bozmayalım." çağrısı yaptı.

18-24 yaş arası gençler de kira kriziyle karşı karşıya: Yüzde 36’sı maaşının 4'te 3'ünü kiraya veriyor! 

Gayrimenkul Yatırım Fonu konut fiyatlarını düşürebilir!

Sakarya'daki 2 arsa ile Kocaeli'deki 2+1 konutlar ve 1 adet arsa satılıyor!


 


Geri Dön